Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Revolta părinților de la Clubul Dacia Unirea Brăila

* mai mulți părinți sunt revoltați și au protestat, ieri dimineață, la sediul clubului sportiv de la Stadionul municipal, supărați că nu li se acceptă, fără pretenții financiare, transferul juniorilor legitimați la Dacia Unirea către alte cluburi din județ * ba chiar unul dintre părinți s-a declarat hotărât să declanșeze greva foamei pentru a-și putea lua copilul de la clubul brăilean de fotbal * de cealaltă parte, conducerea Daciei Unirea a explicat că nu poate să dea drumul juniorilor "liberi de sarcini" fără certitudinea că-și va recupera cheltuielile de formare a copiilor care vor să plece la alte cluburi  

 

 

Tensiuni la sediul Clubului sportiv de fotbal Dacia Unirea Brăila. Ieri dimineață, mai mulți părinți au protestat la ușa clubului, pe stadionul municipal supărați că nu-și pot transfera copiii, legitimați la Dacia Unirea Brăila, la alte cluburi de fotbal din județ. Pe scurt, oamenii s-au plâns de faptul că reprezentanții organizației sportive le-au transmis că nu sunt de acord cu plecarea juniorilor "liberi de sarcini" către alte cluburi fără certitudinea că-și va recupera cheltuielile de până acum cu formarea tinerilor sportivi. "Să respectați contractul! ne spun cei de la club. Dar dumneavoastră l-ați respectat? Mie mi-a promis la copilul ăsta că-i dă cazare, că-i dă mâncare. S-a dus copilul să-i ceară sprijin să-și motiveze absențele și i-a spus «ce vii la mine, spune-i lui tac'tu». Copilul normal că s-a supărat și a plecat. Copilul meu nu a jucat nici o săptămână aici. Și acum are o ofertă în divizia C și (clubul Dacia Unirea Brăila - n.r.) nu vrea să-i dea transferul, după câte am înțeles. Băiatul a venit aici vreo lună de zile și după, dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat, nu i-a dat nimic. Mi-a pierdut și liceul, l-am dus la școală profesională la Grădiștea că să poată să continue școala și acum nu pot să-l mai duc nici la liceu, că de la profesională la liceu nu mai merge. Și acum are ofertă la divizia C și nu vrea să-i dea transferul de aici. Mă amână că să vezi că n-am cum. Dar ce-i oferi copilului ăsta? O chiflă nu i-a dat! A băut apa de de la cișmea, nici o sticlă de apă nu i-a dat! Și acum are o șansă ca acum, la 15 ani, să joace în divizia C, și mă pune să mai aștept. Eu nu plec, fac greva foamei și eu de aici nu plec până nu-i dați toate actele copilului! Asta e toată treaba. Are un an de zile de când este la club, atenție, doar cu numele. Copilul nu a stat aici, ci a fost luat de echipa de la Șuțu care a investit în el și care i-a făcut legitimația. L-au luat acolo și a jucat în seria a 4 a la mine, la comună. Deci aici nu a avut meciuri în picioare copilul. Că zice că a făcut antrenament, că s-a chinut cu el, că a investit mult în copilul ăsta. Absolut nimic! Nu știu de ce nu-mi dă transferul, să ne strângem mâna și «La revedere!» Asta este dorința mea. Altceva, eu nu am nimic de obiectat", ne-a declarat revoltat Dulă Marian, tatăl unuia dintre juniorii legitimați la Dacia Unirea Brăila.

Contactat de reporterii "Obiectiv", Vasile Popa, vicepreședintele Dacia Unirea Brăila a explicat că la mijloc nu este vorba despre rea voință așa cum greșit au interpretat părinții copiilor care cer transferul către alte cluburi, ci doar de respectarea unui principiu unanim recunoscut de toate organizațiile sportive și anume că de clubul formator, la care este legitimat sportivul, se poate pleca doar în condițiile în care clubul la care va avea contract își asumă acoperirea cheltuielilor de formare până la momentul respectiv a sportivului în cauză. "Nu am nimic cu nimeni și le-am explicat detaliatacest principiu. Le-am spus că nu putem să dăm adeverință că nu avem pretenții financiare pentru respectivii sportivi. Este un principiu, iar un prim compromis atrage după sine, automat, și altele. Vor să preia cu contract un sportiv legitimat la noi? Clubul primitor să-și asume și acoperirea grilei de formare a acelui sportiv. Nu știu să vă spun acum o cifră exactă pentru că variază de laun sportiv la altul. Poate să însemne 1 leu, poate să însemne câteva sute de lei, poate să însemne 50 lei. Până la urmă decizia noastră este aceea de a chema la club toți sportivii legitimați la noi, să le facem o evaluare a fiecăruia și, în funcție de cum avem nevoie de ei aici, la noi, la club, putem stabili dacă mai avem sau nu nevoie de un sportiv anume", ne-a declarat sursa citată.   

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii