Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Revolta locatarilor din Obor a avut efect. SUPAGL a renunţat să amplaseze o ghenă de gunoi într-o parcare nou amenajată

*noua parcare unde urma să se amenajeze un punct gospodăresc între blocurile AF1, AF2 şi AF3 va reveni în forma iniţială * după ce a fost distrusă pentru amplasarea unei ghene de gunoi pe un ochi de verdeaţă, câţiva brăileni care locuiesc în zonă au boicotat intenţia administraţiei locale şi s-a renunţat la idee

 

 

Lucrurile făcute haotic, chiar şi cu intenţii bune, nu fac altceva decât să demonstreze încă o dată heirupismul cu care se cheltuiesc banii publici la nivelul administraţiei locale. Aşa se face că o nouă parcare din cartierul Obor avea să fie distrusă la nici 2 luni de la construirea ei, pentru a se amplasa, pe un ochi de verdeaţă, o ghenă de gunoi, sau un punct gospodăresc, aşa cum îl numesc autorităţile. Numai că nemulţumirile locatarilor din zonă legate de intenţia municipalităţii i-au făcut pe reprezentanţii Serviciului de Utilitate Publică şi Gospodărire Locală(SUPAGL) Brăila să se răzgândească şi să renunţe la idee. Aşa se face că după ce au fost scoase bordurile s-a distrus covorul de gazon şi s-a turnat şi beton, acum toate se pun la loc şi se reface parcarea aşa cum a fost construită iniţial. Contactaţi telefonic şi întrebaţi despre această situaţie, angajaţii SUPAGL, au pus totul pe seama nemulţumirilor locatarilor din zonă."În Obor am vrut să amplasăm un punct gospodăresc undeva unde să respectăm şi distanţa faţă de blocuri, iar maşina care intră să ridice gunoiul, să poată să aibă acces uşor. Am început lucrul acolo, cineva de pe la blocuri a postat nemulţumirea cum că într-o parcare aşa frumoasă se strică aspectul cu punctul gospodăresc. Cu toate că, în prima parte, înainte de a-l pune acolo, am avut acceptul Asociaţiei de proprietari, după care au apărut nemulţumirile”, a declarat directorul Serviciului de Utilitate Publică şi Gospodărire Locală(SUPAGL) Brăila, Dumitru Munteanu. Unde va fi amplasată acum ghena de gunoi, rămâne de văzut. Cert este că se caută noi soluţii, astfel încât punctul gospodăresc să nu mai fie amenajat lângă parcări, după cum mai adaugă conducerea SUPAGL Brăila. “Acum e o fobie prin oraş că dacă punem punctul gospodăresc pe lângă parcări, maşini şi va lua foc acel punct gospodăresc, vor lua foc şi maşinile. De la ideea asta se pleacă. Dar căutăm soluţii", a mai explicat Munteanu, lăsând să se înţeleagă faptul că că nu au prea multe alternative la dispoziţie.

Amintim că nemulţumirea locatarilor din cartierul Obor vine atât de la scoaterea din uz a câtorva locuri de parcare, de la mizeria care se adună de multe ori în preajma acestor module de colectare, cât mai ales de la risipirea banilor publici pe decizii luate pe picior.

 
Categorie articol: 

Comentarii