Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Retrocedarea Concordiei a ramas ca-n piata

Potrivit primarului Constantin Sever Cibu, retrocedarea a 1.000 mp din Piata "Concordia" a fost suspendata, deocamdata, tocmai datorita reactiilor aparute pe marginea acestui subiect. De fapt, ceea ce tine in loc aplicarea dispozitiei primarului de a se restitui unor persoane fizice piata de legume si fructe din "Concordia" este contestatia formulata de catre institutia prefectului in acest caz.
Reamintim ca piata a fost data, in numai noua zile de la solicitare, unor persoane fizice, printr-o dispozitie a primarului Constantin Sever Cibu, iar la aflarea vestii din ziar, consilierii locali au luat pozitie.
Vehement a reactionat si Simona Draghinescu, directorul Administratiei Pietelor, care a sustinut ca o eventuala restituire in natura ar fi fost posibila numai dupa schimbarea regimului juridic al terenului. O pozitie la fel de ferma a avut, insa, si prefectul Nicolae Mitroi, care prin consilierii juridici ai institutiei pe care o conduce, a formulat o contestatie la dispozitia primarului.
Ieri, Cibu parea la fel de convins, ca la inceputul acestui scandal, ca terenul de sub piata de legume si fructe a fost restituit in mod legal. Mai mult, acesta a sustinut ca Prefectura a avizat dispozitia sa. Prefectul a confirmat ca a avizat mai multe dispozitii de retrocedare, iar nu, in mod expres, pe aceea de restituire a pietei. Cert este ca, deocamdata, piata nu va fi restituita: "Retrocedarea sta pe loc, este suspendata, din cauza contestatiei prefecturii. Dosarul se afla la Comisia Nationala de Aplicare a Legii 10 si speram sa primim, in cel mai scurt timp cu putinta, un raspuns care sa ne edifice asupra legalitatii retrocedarii", ne-a declarat Constantin Sever Cibu.
De fapt, ceea ce a stirnit reactii vehemente nu a fost modul in care solicitantii si-au justificat dreptul de a fi pusi in posesie, ci faptul ca primarul nu a incercat, mai inainte, sa negocieze cu notificatorii, sa le ofere altceva la schimb: "Acum, nu mai vor sa negocieze. Am insistat, dar nu mai vor, acum, dupa tot acest scandal", ne-a mai spus, ieri, primarul Constantin Sever Cibu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii