Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Retea de producere si comercializare a CD-urilor piratate, desfiintata de Politia de Frontiera

Ajutati de colegii lor din Braila, politistii de frontiera galateni au desfiintat o ampla retea de producere si distributie a CD-urilor si casetelor audio piratate, in urma perchezitiilor efectuate, joi, la mai multe adrese din municipiul Braila, fiind confiscate, cu acest prilej, CD-uri in valoare aproape 60 de mii de euro.
Potrivit Politiei de Frontiera Romane, cercetarile in acest caz au inceput in luna februarie a. c., dupa ce politistii au intrat in posesia unor informatii legate de existenta unei retele de producere si distributie de fonograme si videograme piratate si contrafacute. CD-urile si casetele audio, cu muzica romaneasca si straina, contrafacute, pe care erau aplicate fonograme si timbre false, pentru a convinge cumparatorii ca sint produse originale, erau distribuite, prin intermediul unei societati comerciale brailene, in mai multe centre comerciale din Galati si Braila. Politia de Frontiera precizeaza ca a fost declansata o ampla operatiune, in care au fost implicati peste 20 de politisti de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Galati, fiind necesare investigatii pe raza a doua judete, care includeau stabilirea modului de actiune a retelei, persoanele implicate, periodicitatea aprovizionarii centrelor comerciale cu produsele contrafacute. Politistii au fost ajutati de lucratori din cadrul departamentului specializat al Uniunii Producatorilor de Fonograme din Romania, care au cumparat CD-uri si casete audio pentru expertize. Astfel, s-a stabilit ca pentru obtinerea de profituri ilicite intr-un interval scurt de timp, membrii retelei realizau ilegal copii dupa CD-urile si casetele audio originale, cu muzica romaneasca sau interpretata de solisti din Republica Moldova si Ucraina. Acestea erau ambalate in carcase asemanatoare celor originale, pe care erau aplicate fonograme si timbre false, pentru a simula ca produsele sint originale. Ulterior, prin intermediul societatii comerciale din Braila, administrata de Marian S., in virsta de 38 de ani, care era si liderul retelei, produsele contrafacute erau distribuite pentru vinzare pe raza mai multor localitati. In retea erau implicate mai multe persoane care aveau roluri bine stabilite (specialisti IT, transportatori, distribuitori ), fiind folosite echipamente sofisticate necesare realizarii, la o calitate superioara, a marfurilor piratate.
In baza mandatelor emise, politistii de frontiera au efectuat simultan cinci perchezitii la adrese din municipiul Braila, in urma carora au fost gasite 10.131 de discuri optice si casete audio, sase unitati de inscriptionare pentru discuri optice, doua calculatoare, trei hard disk-uri, un laptop, 248 de coperte pentru discuri optice si doua suporturi de memorie externa. Politia de Frontiera mentioneaza ca suma aproximativa estimata a CD-urilor gasite, daca acestea ar fi fost valorificate pe piata neagra la un pret minim de 5,63 de euro pe CD, se ridica la peste 57.000 de euro. Marian S. este acuzat de oferire, distribuire, detinere, depozitare sau transportul in scopul distribuirii de marfuri pirat, in scop comercial, cercetarile fiind extinse si asupra altor patru cetateni, persoane cu virste cuprinse intre 27 si 38 de ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii