Mergi la conţinutul principal

Restaurantul „Paradis Corso”, amendat cu 5.000 de lei de Protecția Consumatorilor

• materie primă și produse expirate, blaturi deteriorate, agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină, plite pentru gătit cu depuneri grosiere de grăsimi - sunt doar câteva dintre neregulile constatate de comisarii CJPC Brăila • a doua zi, s-a efectuat un nou control, constatându-se îndeplinirea măsurilor dispuse de comisari • ca urmare, s-a dispus reluarea activității restaurantului

 

 

Încă un restaurant brăilean amendat de Protecția Consumatorilor pentru neregulile constatate.

Astfel, ca urmare a unui control tematic la nivel național, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila (CJPC) a efectuat, în data de 13 februarie 2024, o acțiune de control la SC RISTORAZU SRL Brăila - RESTAURANT PARADIS CORSO, situat în Bulevadrul Dorobanților nr. 3, Brăila (zona Barierei Călărașilor). În urma neregulilor constatate, se precizează în comunicatul instituției, comisarii CJPC au aplicat o amendă contravențională în valoare de 5.000 de lei și un avertisment.

Comisarii CJPC au dispus, totodată, următoarele măsuri:

- oprirea definitivă de la utilizarea în fabricarea diferitelor sortimente de preparate culinare a 17 kilograme de materii prime nesigure, cu dată limită de consum depășită/data durabilității minimale depășită, cu stare termică schimbată, modificări organoleptice de culoare și miros (în valoare totală de 338 lei);

- distrugerea produselor nesigure pentru consum uman;

- oprirea temporară a prestării activității până la remedierea deficiențelor constatate și intrarea în legalitate a operatorului economic.

Dintre cele mai importante abateri constatate de echipa de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, menționăm:

- existența în agregatele frigorifice și în depozitul de alimente a diferitelor materii prime/auxiliare, semifabricate și produse finite fără dată limită de consum, cu modificări organoleptice de culoare, miros; fără data deschiderii ambalajului din care să reiasă valabilitatea produsului; fără elemente de identificare şi caracterizare; produse depozitate în caserole insuficient igienizate; produse cu dată limită de consum/ data durabilității minimală depășită (expirate);

- nu exista flux corespunzător pentru spațiul de igienizare și depozitare al veselei destinată consumatorilor, existând riscul de contaminare microbiană;

- depozitarea paharelor pe blaturi deteriorate;

- agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină, plite pentru gătit cu depuneri grosiere de grăsimi;

- o parte din vesela folosită pentru servirea preparatelor culinare către consumatori era degradată (ciobită);

- recipientele pentru colectarea deșeurilor menajere nu erau prevăzute cu capac și sistem de acționare la pedală, potrivit reglementărilor în vigoare;

- depozitarea materiilor prime, a semifabricatelor și produselor finite se realiza în ambalaje confecționate din materiale neaprobate pentru domeniul alimentar;

- operatorul economic modifica starea termică a materiilor prime din refrigerată ȋn congelată;

- nu se monitoriza dezinfecția ouălor utilizate în procesul tehnologic de fabricare a produselor finite;

- în agregatele frigorifice se aflau depozitate produse finite (ciorbe) fără a fi respectate prevederile legale privind temperatura de păstrare a unui preparat culinar.

Potrivit conducerii CJPC Brăila, în data de 14 februarie 2024 s-a efectuat o nouă acțiune de control pentru verificarea măsurilor dispuse cu o zi înainte, constatându-se îndeplinirea acestora. Drept urmare, s-a dispus reluarea activității de alimentație publică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro