Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reparații fără sfârșit pe linia de tramvai de pe B-dul Independenței

* nu trece săptămâna fără ca echipele de intervenție ale Braicar să nu sudeze șina, la intersecțiile bulevardului cu Str. Școlilor sau cu Str. 1 Decembrie 1918 *  doar norocul a făcut ca până acum să nu se producă un incident major din cauza stării precare a căii de rulare

 

O nouă intervenție la linia de tramvai de pe B-dul Independenței a avut loc săptămâna trecută, angajații companiei de transport public de călători fiind nevoiți să intervină cu aparatul de sudură pentru a putea remedia problemele și pentru a fi reluată circulația cu tramvaiul pe cel mai mare bulevard al orașului.

Ajunsă într-o stare deplorabilă din pricina uzurii, reparată de nenumărate ori, linia de tramvai de pe B-dul Independenței s-a fisurat din nou, în dimineața zilei de miercuri, 24 februarie 2021, fiind nevoie de intervenția echipelor SC Braicar SA Brăila, la intersecția cu Str. 1 Decembrie 1918. Intervenția la calea de rulare a tramvaiului ne-a fost confirmată de directorul societății, ing. Cristian Domnițeanu, care a precizat că, cel târziu în luna mai a.c., B-dul Independenței va intra în reabilitare, iar liniile de tramvai de pe tronsonul cuprins între Palatul Telefoanelor și Calea Galați vor fi înlocuite cu altele noi. Până atunci, e posibil ca episoade de genul celui de miercuri dimineață, când angajații companiei de transport public de călători încercau să sudeze linia de tramvai ruptă și să remedieze cât mai repede avaria, să mai apară. Pentru evitarea unor accidente, însă, periodic, se verifică starea liniilor, un aport important în depistarea problemelor avându-l și vatmanii.

"Săptămânal, în fiecare vineri, angajații noștri verifică liniile de tramvai din tot orașul, se face revizia lor, pentru a depista eventualele probleme apărute la calea de rulare. Vatmanii sunt primii care ne anunță, de obicei, dacă sunt probleme la liniile de tramvai, însă dăm curs și sesizărilor făcute de cetățeni. Ne cerem, încă o dată, scuze pentru neplăcerile cauzate de aceste avarii. Liniile sunt, însă, uzate, mai ales pe tronsonul cuprins între Strada Şcolilor și Calea Galați. Elementul elastic s-a deteriorat și de aici problemele care apar și disconfortul creat celor care locuiesc pe B-dul Independenței. Diferențele de temperatură de la vară la iarnă au sporit uzura șinelor", ne-a precizat ing. Cristian Domnițeanu.  

Problemele de la linia de tramvai de pe B-dul Independenței - cel mare bulevard al Brăilei - sunt vechi. Brăilenii care locuiesc la case, între Strada Şcolilor și Strada Mihai Eminescu, spre exemplu, au contactat de mai multe ori compania de transport pentru a sesiza apariția unor fisuri la calea de rulare, ca să nu mai vorbim de zgomotul produs la trecerea fiecărui tramvai și de trepidațiile care se propagă până în zidurile locuințelor. La un moment dat, linia de tramvai s-a rupt pur și simplu în zona blocului Turn de pe Calea Galați. Un motiv în plus pentru urgentarea începerii lucrărilor de reabilitare a B-dului Independenței.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii