Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Remaniere a guvernului indian, dupa atacurile de la Bombay

Premierul indian, Manmohan Singh, a preluat si portofoliul Finantelor, intr-o remaniere guvernamentala determinata de demisiile din Cabinet anuntate dupa atacurile de la Bombay, au anuntat, luni, surse oficiale, citate de AFP.
Fostul ministru al Finantelor, Palaniappan Chidambaram, a fost numit, duminica, in functia de ministru de Interne, conform surselor citate.
Dupa atentatele de la Bombay, soldate cu moartea a cel putin 172 de persoane, ministrul indian de Interne Shivraj Patil si consilierul pentru securitate nationala M.K. Narayanan au demisionat duminica, in timp ce ancheta asupra atacurilor se orienteaza tot mai clar catre un grup islamist cu baza in Pakistan si activ in Kashmir.
Patil a demisionat pentru a-si asuma "responsabilitatea morala" dupa atacuri, iar decizia lui ar putea antrena un val de actiuni similare.
Fostul ministru de Finante, care a reusit sa asigure o crestere de 9 la suta a Produsului Intern Brut al Indiei in ultimii patru ani, a afirmat ca premierul Singh este cea mai potrivita persoana pentru "a conduce economia" si a contracara efectele crizei economice mondiale.
Singh, care a condus Ministerul Finantelor la inceputul anilor '90, a initiat o serie de reforme, promovind o mai mare deschidere economica a tarii. "Tinind cont de pregatirea sa exceptionala, va fi capabil sa conduca economia mai bine decit oricine", a spus Chidambaram.

Atentatele de la Bombay, "o lovitura serioasa" pentru relatiile Indiei cu Pakistanul

Atentatele teroriste care au vizat saptamina trecuta orasul Bombay, capitala economica a Indiei, au provocat "o lovitura serioasa" in relatiile cu Pakistanul, a anuntat luni un oficial de rang inalt din Guvernul indian, relateaza AFP.
"Ceea ce s-a intimplat a provocat o lovitura serioasa adusa procesului de normalizare a relatiilor si masurilor de consolidare a increderii reciproce cu Pakistanul", a declarat secretatul de stat pentru Afaceri Externe, Anand Sharma.
"Acele persoane proveneau toate din Pakistan. Este vorba despre elemente din Pakistan.", a adaugat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii