Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Realitatea lor şi sancţiunile noastre

„Nu există nicio diferenţă între modul în care sunt trataţi pacienţii într-un spital privat şi unul de stat” - asta a declarat, cu tupeu, deputatul PSD Florin Iordache, întrebat de ce şeful său, Liviu Dragnea, a ales să se interneze la un spital privat şi nu la unul de stat. Cerându-i-se, de către un jurnalist, să-şi argumenteze afirmaţia, Iordache a continuat cu şi mai mare nesimţire: „Prin măsurile pe care noi le-am luat, că e la spital de stat sau privat, condiţiile sunt la fel de bune”. Când jurnalistul în cauză a „îndrăznit” să-i spună că, în realitate, lucrurile nu stau deloc aşa, Iordache a răbufnit: „Realitatea e aia pe care ţi-o spun eu!”.

Cam asta e filosofia liderilor PSD şi pe aceasta îşi fundamentează, de fapt, guvernarea. „Nu e cum vedeţi voi că e, este cum vă spunem noi că e”. Aşa doresc ei să stea, de fapt, lucrurile în România condusă de actuala Putere. Realitatea este cea pe care ţi-o spune partidul, pe care ţi-o spun Dragnea, Dăncilă, Iordache, „Mitralieră”, Tăriceanu etc. Pe care, în definitiv, ţi-o spune statul. Sau partidul-stat.

„Ţi-a crescut salariul!”. Nu contează că asta s-a întâmplat în cazul angajaţilor la stat şi că oricum inflaţia uriaşă a anulat o bună parte a creşterii.

„Sunt condiţii în spitalele de stat precum în cele private”. Nu contează că spitalele de stat colcăie de mizerie, de bacterii, de indolenţă, că nu sunt dotate şi că în general sunt toate încă sub domnia şpăgii. Totul e bine şi frumos, pentru că aşa a spus Iordache.

„Noi construim autostrăzi”. Nu contează că, în realitate, avem o infrastructură rutieră la pământ, dar dacă aşa a zis Dragnea, înseamnă că avem şi autostrăzi, doar că n-am dat noi de ele.

„Am scos România din noroaie”. Nu contează că sunt sute de sate cu mii de uliţe încă în noroaie, că alte sute de străzi din oraşe, din municipii ori chiar din Capitală au acelaşi statut. Dacă a zis Dăncilă că a scos ţara din noroaie, gata, e scoasă.

„Am mărit pensiile”. Nu contează că, în realitate, majorarea pe acest an a pensiilor a fost amânată cu 9 luni, până în septembrie. Contează ce a zis partidul, fără ca cineva să răspundă pentru această dezinformare.

Aceste minciuni spuse cu atâta nesimţire de reprezentanţii guvernării PSD-ALDE-UDMR ar trebui sancţionate pe măsură. Iar singurii care pot aplica sancţiuni sunt exact cei minţiţi. Şi ar fi suficient.

Ar fi suficient, de exemplu, ca toţi cei care au avut de-a face în ultima vreme cu sistemul medical de stat şi s-au confruntat cu lipsurile acestuia să nu mai voteze cu actuala Putere. Ar fi suficient ca toţi cei care au simţit pe pielea lor lipsa autostrăzilor să nu mai voteze cu actuala Putere. Ar fi suficient ca toţi cei care încă locuiesc pe o stradă cu noroi să nu mai voteze actuala Putere. Ar fi suficient ca toţi cei care nu şi-au primit pensiile majorate de la 1 ianuarie 2019 să nu mai voteze actuala Putere. Şi atunci ar realiza şi guvernanţii că realitatea nu e aia pe care ne-o spun ei, ci aia pe care le-o arătăm noi.
Categorie articol: 

Comentarii