Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reacţii după verdictul istoric în cazul ICA

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu afirmă că decizia luată în cazul Voiculescu este a doua mare condamnare de după decembrie 1989. "O mişcare tectonică începe acum în conştiinţa colectivă în România. După ce a fost condamnat Adrian Năstase, reprezentant al sistemului de dinainte de 89, acum un al doilea stâlp al sistemului, reprezentat de Dan Voiculescu, ajunge să fie băgat de poliţist cu mâna pe cap în dubă pentru a fi dus la închisoare", a declarat editorialistul.
Cristian Tudor Popescu adaugă că "zece ani de închisoare înseamnă consemnarea şi consfinţirea prin justiţie a unei vinovăţii grave a lui Dan Voiculescu".
În ceea ce priveşte decizia magistraţilor de a confisca mai multe bunuri aparţinând familiei Voiculescu, Cristian Tudor Popescu precizează că pot fi evoluţii interesante în politică prin această importantă confiscare de bani şi bunuri.

Premierul Victor Viorel Ponta afirmă că a luat act de decizia Curţii de Apel în cazul Voiculescu şi că nu comentează sentinţe în cauze penale, adăugând însă că este obligat să facă tot ce îi stă în puteri pentru ca jurnaliştii Antena 3/Antena 1 şi toţi jurnaliştii din România să îşi poată desfăşura activitatea. "Sunt convins că, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnaţi, o ţară liberă poate exista doar dacă există şi o presă liberă. Alături de milioane de alţi români doresc şi cred că mulţi ani de acum înainte «Antena 3 va fi aici»!", afirmă Ponta într-un mesaj pe Facebook.

Camelia Voiculescu, acţionar şi preşedinte al Intact Media Group (IMG), afirmă, într-un comunicat, că tatăl său, Dan Voiculescu, nu a comis nicio faptă reprobabilă, ci a luptat, cu demnitate, curaj şi onoare împotriva unui regim care aminteşte de vremuri considerate trecute. Conform sursei citate, conducerea şi angajaţii Intact Media Group consideră că "este vorba de un abuz intolerabil într-un stat de drept", iar această măsură reprezintă "o încercare vădită de intimidare" a televiziunii de ştiri Antena 3, care face parte din grupul Intact.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii