Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reţeta succesului la West Clinique. Pacientul pe primul loc

• clinica medicală din Brăila, care adună medici din toate colţurile ţării, păşeşte de 7 ani pe calea inovării serviciilor medicale brăilene • cumpără ziarul „Obiectiv”, mergi la centrul West Clinique de pe str. Plevna şi ai şansa să câştigi 10 şedinţe gratuite de fiziokinetoterapie şi masaj segmentar

 

Înfiinţată în anul 2013, West Clinique Brăila a pătruns drept un nume nou pe piaţa serviciilor medicale private.  Clinica a promis performanţă şi inovaţie, alături de o echipă profesionistă şi competentă, şi s-a ţinut de cuvânt! Astfel s-a impus, după 7 ani de activitate, drept o clinică de second opinion. Brăilenii, şi nu numai, au mare încredere în profesioniştii clinicii dotate la standarde înalte. Sediul central al clinicii se află pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 18, dar deţine cabinete şi pe strada Plevna şi în zona Vidin.

 

Toţi medicii clinicii care s-au alăturat echipei în 2013 sunt încă prezenţi în activitatea West Clinique, ceea ce spune multe despre managementul unităţii medicale. Alături de restul cadrelor medicale, scopul lor este să pună nevoia pacientului pe primul loc, cu convingerea că majoritatea problemelor se pot rezolva prin comunicare. Cu calm, medicii explică toate etapele procedurii unui tratament şi creează un mediu în care pacientul se poate simţi nu numai confortabil ci şi în siguranţă. Datorită nevoii de disponibilitate către adaptare a personalului medical pe care o cere o astfel de abordare, clinica preferă să colaboreze cu debutanţi foarte bine pregătiţi. „Aici se tratează şi fizicul, şi sufletul. Doctorii au mare grijă faţă de pacienţi, nu îi abordează strict medical. Se încheagă o relaţie, pacientul are parte de consiliere şi e tratat frumos. E vorba despre un respect reciproc, şi feedback-ul primit este foarte bun”, afirmă Maria Damian, biolog specialist în cadrul laboratorului. Medicii care activează la West Clinique sunt recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional drept unii dintre specialiştii de top în ginecologie, ortopedie, traumatologie şi chirurgie generală. Asta o demonstrează adresabilitatea către pacienţi din 5-6 judeţe din jurul Brăilei.

Pe lângă o echipă competentă, clinica este dotată cu echipamente de cea mai bună calitate. „Aparatele laboratorului sunt de ultimă generaţie, performante, verificate şi calibrate în permanenţă de către firme specializate. Noi suntem oamenii din spatele frontului, avem grijă sa dăm rezultate la timp şi la un nivel european. Acum suntem în pregătire pentru acreditare RENAR, deci internaţională, a calităţii rezultatelor. Ne dorim să ajungem printre cei mai buni la nivel naţional. Suntem în creştere şi ca număr, şi ca diversitate de teste. Oferim teste din domeniul hematologiei, biochimiei, serologiei, imunologiei, şi le oferim într-un timp scurt. De obicei, pacienţii primesc rezultatele în ziua efectuării analizelor”, explică dna. Damian. Mai mult, clinica este dotată cu patru ecografe: unul pentru medicina de familie, unul pentru cardiologia doppler vasculară şi două ecografe 4D, pentru secţia de ginecologie. West Clinique dispune şi de cel mai performant laser din regiune, cu ajutorul căruia se realizează intervenţii de microchirurgie minim invazive. Astfel, pacienţii îşi pot rezolva diferite afecţiuni rapid, sigur şi fără alte consecinţe.

În perioada stării de urgenţă, West Clinique a fost singura clinică brăileană care şi-a continuat activitatea, întrucât nu a fost luată prin surprindere. Am fost pregătiţi încă din primele ore, ni s-a asigurat tot echipamentul. Aveam circuite funcţionale, astfel încât să nu se intersecteze pacienţii ce ies din clinică cu cei care intră, sau cu restul personalului. Dezinfectant şi lămpi UV aveam deja în dotare. Doar ne-am suplimentat măsurile de siguranţă”, a precizat Maria Damian. De aproape o lună şi jumătate, la clinică se efectuează şi teste care detectează anticorpi COVID-19. Testul este obligatoriu pentru fiecare pacient care va fi supus la o consultaţie sau intervenţie mai lungă de 15 minute.

Întrucât în această perioadă vârstnicii nu au avut acces în spitale, mulţi s-au îndreptat către West Clinique. Cu această ocazie, personalul a observat o cerere considerabilă în domeniul recuperării medicale. „Am constatat că trebuie sa extindem această activitate. Ne-am dotat centrul de pe strada Plevna cu o combină nouă, cu ajutorul căreia se pot trata terapii combinate pentru afecţiuni din sfera traumatologiei şi a ortopediei.  Pentru că vine toamna, iar afecţiunile vor fi amplificate, am decis să organizăm o tombolă luni, în data de 14 septembrie. Toţi cei care depun ziarul Obiectiv la recepţia centrului de pe strada Plevna vor fi înscrişi, iar trei dintre participanţi vor beneficia de zece şedinţe gratuite de fiziokinetoterapie şi masaj segmentar, cu trimitere medicală de la medicul curant. Şedinţele se realizează individual, nu în grup, ceea ce conduce la o recuperare mai rapidă, deoarece atenţia tuturor cadrelor medicale se îndreaptă asupra unui singur pacient”, declară Maranda Enciu, managerul West Clinique.

Un alt domeniu în care medicii clinicii au identificat, în cei 7 ani de activitate, nevoi cu un puternic impact asupra vieţii pacienţilor este cel al problemelor cauzate de ulcerele cronice generate de diabetul zaharat. În acest sens, specialiştii clinicii vor demara, de asemenea, un proiect în perioada următoare. „Predispoziţia pentru diabetul zaharat este într-o creştere alarmantă. Din păcate, tratamentele împotriva ulcerelor cronice sunt, de multe ori, ineficiente, deşi unii pacienţi ar mai avea şanse de recuperare”, a adăugat doamna Enciu. Astfel, începând cu data de 15 septembrie, pe perioadă nelimitată, clinica oferă pansamente gratuite tuturor celor care se prezintă cu astfel de probleme. Coordonatorul proiectului este Andrei Ionescu, student în anul 5 la Medicina Generală în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, îndrumat de către doctorii Ştefan Tucă şi Mihai Râşcu, alături de Maranda Enciu .

West Clinique este, în continuare, în proces de extindere, dar şi de îmbunătăţire a serviciilor medicale oferite. Astfel, nu doar achiziţionarea de echipament nou este importantă, ci instruirea şi evoluţia constantă a echipei, în încercarea de a atinge ceea ce s-a dovedit a fi „reţeta succesului” în cei 7 ani de activitate: a pune pacientul pe primul loc.

 
Categorie articol: 

Comentarii