Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Raport inegal de forte la Bursa locurilor de munca pentru absolventi

Cererea a fost mai mica decit oferta la bursa locurilor de munca pentru absolventi. Concret, la acest eveniment organizat vineri, 22 septembrie, de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) au participat 405 solicitanti de loc de munca, mai putini decit locurile de munca disponibile. Potrivit datelor prezentate de organizator, cele 62 de firme participante la acest eveniment gazduit in municipiu de Sala Polivalenta "Danubius", iar in orasele Faurei si Insuratei de Casa de Cultura, respectiv Sala de sedinte a Consiliului Local Insuratei, au scos pe piata 481 locuri de munca, majoritatea adresate muncitorilor calificati.
Domeniile de interes au fost, printre altele constructii, industria altor mijloace de transport (inginer nave, lacatus constructii metalice si navale, sudor, tubulator, polizator, timplar universal), industria confectiilor, comert, industria alimentara si a bauturilor, hoteluri si restaurante, industria de prelucrare a lemnului, agricultura, precum si servicii de asigurari.
Structura locurilor de munca pe studii, oferite pe bursa braileana s-a prezentat astfel: studii superioare - 12%; studii medii - 6%; muncitori calificati - 70% si muncitori necalificati - 12%.
Important de mentionat este ca dintre cele circa 400 de persoane participante la bursa, 352 sint absolventi, dintre acestia 240 fiind deja selectati in vederea incadrarii.
In cadrul actiunii au fost amenajate standuri separate pentru formare profesionala, mediere si consiliere privind cariera.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii