Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Psihopatul brăilean «Jilava», trimis la închisoare

* brăileanul Florin Ciocoban, zis “Jilava”, cel care în luna iulie a spart geamurile unei scări de bloc şi a distrus bunurile din apartamentul fratelui său, fiind internat la Psihiatrie, şi-a primit pedeapsa * zilele trecute, Tribunalul Brăila a dispus revocarea suspendării sub supraveghere a unei pedepse de 6 luni închisoare aplicată inculpatului condamnat Ciocoban Fănel, el fiind obligat şi la tratament medical * iniţial, acesta trebuia să ajungă la Săpoca întrucât are probleme medicale, însă magistraţii au decis să îl trimită 6 luni la închisoare

 

 

Spărgătorul de geamuri “Jilava” va ajunge în spatele gratiilor, el fiind obligat să urmeze şi un tratament medical pentru însănătoşire. În vara acestui an, Florin Ciocoban a spart geamurile unei scări de bloc şi a distrus bunurile din apartamentul fratelui său, el ajungând la Psihiatrie. Nu era pentru prima dată când bărbatul provoca distrugeri în municipiu şi îi speria de moarte pe oamenii care erau martori la aceste evenimente. Iniţial, Ciocoban urma să fie transferat la Săpoca, însă magistraţii au decis să îl trimită la închisoare pentru o perioadă.

El primise iniţial o condamnare cu suspendare într-un alt dosar, însă acum aceasta a devenit cu executare.

La şedinţa din data de 4 noiembrie, judecătorii au admis sesizarea formulată de Biroul Executări Penale al Tribunalului Brăila. S-a dispus revocarea suspendării sub supraveghere a pedepsei de 6 luni închisoare aplicată inculpatului condamnat Ciocoban Fănel prin Sentinţa Penală din noiembrie 2017, pronunţată de Tribunalul Brăila într-un dosar în care era acuzat de infracţiunea de efectuare de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive, fiind vorba despre etnobotanice.

După cum se arată în sentinţa instanţei, s-a dispus executarea acestei pedepse principale în regim de detenţie. În plus, magistraţii au menţinut obligaţia stabilită în sarcina inculpatului condamnat printr-o sentinţă penală din iunie 2019 pronunţată de Tribunalul Brăila, definitivă prin necontestare, de a urma tratament medical pentru însănătoşire. “Impune intimatului Ciocoban Fănel obligaţia de a se supune tratamentului medical de specialitate (art.93 alin. 2 litera c cod penal)”, au decis judecătorii.

Sentinţa Tribunalului Brăila, de la începutul lunii noiembrie, prin care s-a dispus executarea pedepsei cu închisoarea de 6 luni, putea fi atacată cu apel, însă soluţia primei instanţe nu a fost contestată, după cum se arată pe site.

La data de 14 noiembrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe raza municipiului, pe un bărbat de 42 de ani, din Brăila, pe numele căruia Tribunalul Brăila a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 luni pentru comiterea infracţiunii de efectuare fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte pshihoactive, în formă continuată. Este vorba chiar de “Jilava” care a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

 

Isprăvile lui Ciocoban

 

În data de 12 iulie, Fănel Ciocoban, zis “Jilava”, a ajuns la Psihiatrie, după ce a spart geamurile unei scări de bloc şi a distrus apartamentul fratelui său. Poliţiştii au fost sesizaţi şi au ajuns la faţa locului, la o adresă din municipiu, pe strada Ghioceilor, unde l-au găsit pe bărbatul de 42 de ani cu o macetă în mână. L-au încătuşat, l-au dus la sediu pentru audieri, după care bărbatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din municipiu. Numai că, după ce medicul i-a administrat tratamentul, iar starea de agitaţie dispăruse, a fost externat. Totul pentru ca două zile mai târziu, pe 14 iulie, să spargă geamurile unei societăţi comerciale. A fost, din nou, internat la Psihiatrie. Potrivit unor surse, “ieşirile” exagerate ale lui Fănel Ciocoban ar fi avut loc din cauza consumului de etnobotanice. De altfel, bărbatul a fost condamnat, în 2017, la 6 luni cu suspendare şi supraveghere timp de 2 ani, pentru “efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată”, potrivit site-ului Tribunalului Brăila.

Ciocoban mai are şi alte “bube”. De exemplu, în 2014, brăileanul a spart geamurile Agenţiei “Cristian”, situată la parterul blocului D, în zona intersecţiei Căii Călăraşilor cu strada Tineretului, deoarece acolo era angajat fratele său, la vremea respectivă. Tot în acea perioadă, bărbatul i-a spart inclusiv geamurile de la maşina fratelui său. “El nu are discernământ. Înainte nu era violent. Acum nu mă mai recunoaşte, în mintea lui mă asociază cu o altă persoană care este moartă. A fost luat de poliţie, era cu cuţitul în maxi-taxi, mă căuta tot pe mine să mă taie. Poliţia i-a făcut dosar penal şi i-a dat drumul, dar cine ştie dacă mă aşteaptă după un colţ şi mă loveşte cu cuţitul. Ceva trebuie făcut în astfel de cazuri”, ne-a spus, în 2014, fratele lui “Jilava”.

Ciocoban reprezintă totuşi un pericol public. El va ajunge acum la închisoare pentru câteva luni, timp în care va urma cu siguranţă tratamentul prescris. Totuşi, dacă după eliberare nu îşi continuă tratamentul, reacţiile violente ar putea continua.
Categorie articol: 

Comentarii