Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul "Unitate prin voluntariat", o reusita

In cadrul proiectului "Unitate prin voluntariat", realizat de Clubul "Voltin" alaturi de Muzeul Brailei si finantat de Autoritatea Nationala pentru Tineret cu peste 12.000 de lei, s-a realizat o tabara de voluntariat in domeniile arheologiei si etnografiei in luna august. Ieri, cei 16 tineri si-au prezentat lucrarile stiintifice. S-au prezentat: "Cercetarile arheologice de la Sutesti, Punctul Val, judetul Braila, campania 2007", activitate coordonata de dr. Stanica Pandrea si prof. Fanel Pascu, si "Cercetarile arheologice de la Sutesti, Punctul Popina, judetul Braila, campania 2007", activitate coordonata de drd. Viorel Stoian si prof. Geanina Ciric. La sectiunea Etnografie au fost prezentate interviurile realizate cu Nicu Zirna - veteran de razboi, Emilia Mindroiu - Tesatoare, Badea Nicolae - Lautar si familia de invatatori Balan, coordonarea acestora fiind realizata de muzeograful Brindusa Ilie.
Echipa de elevi voluntari a fost formata din: Gabriela Anghel, Raluca Batrinoiu, Beatrice Caranfil, Elena Culea, Ionut Hulparu, Catalin Manea, Raluca Moraru, Renato Murgu, Giani Mutei, Alexandru Piticas, Iulian Sava, Cristina Strimbeanu, Alexandru Vadeanu, Andrei Veverita si Georgiana Vodoina. Ca parteneri in proiect au fost: dr. Valeriu Sarbu, director adjunct, dr. Stanica Pandrea, drd. Viorel Stoian si muzeograf Brindusa Ilie, toti de la Muzeul Brailei, drd. Costin Croitoru de la Muzeul de Istorie Galati, Ilie Boneanu, Vasile Orzaru, Geanina Ciric si Fanel Pascu de la Scoala de Arte si Meserii Sutesti, jud. Braila.
Directorul adjunct al Muzeului Brailei, dr. Zamfir Balan, a precizat ca sesiunea de comunicari reprezinta o etapa a colaborarii dintre Muzeul si Clubul "Voltin". "Ideea de voluntariat este una foarte interesanta, fiecare participind pentru ca asa simte nevoia sa faca si nu pentru ca trebuie. Aceasta tabara a fost realizata pentru ca asa au vrut acesti tineri, nu pentru ca trebuia sa faca ei aceasta activitate si am fost bucurosi sa ii sprijinim cu specialisti care sa ii orienteze sau eventual sa le deschida o cale de cercetare", a spus dr. Zamfir Balan. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu, a subliniat importanta voluntariatului in viitoarea cariera a unui tinar, iar presedintele Clubului "Voltin", Adriana Vadeanu a oferit citeva date concrete despre proiectul "Unitate prin voluntariat" si a spus ca un rezultat al proiectului a fost stabilirea de prietenii intre tinerii din Braila si cei din Sutesti, ceea ce, din punctul sau de vedere, inseamna ca proiectul a avut impact in comunitate.
Unii dintre voluntari si-au facut publice parerile referitoare la acest proiect, cei mai multi subliniind importanta acestuia pentru viata lor. "Cu ajutorul acestei tabere mi-am descoperit anumite abilitati, mi-am dat seama ca pot fi mai muncitoare, mai comunicativa si mai prietenoasa. Cind privesc in jurul meu si vad ca sint inconjurata de atitia prieteni, imi dau seama ca scopul Clubului Voltin a fost indeplinit, sintem un grup de tineri dornici de a schimba lumea", a scris studenta Elena Culea de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport Galati.
Categorie articol: 

Comentarii