Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectele "Fermierul" de la Braila nu sint in pericol sa piarda finantarea nerambrusabila "Sapard"

Nici unul din cele 53 de proiecte intocmite de producatorii agricoli sau procesatorii braileni pentru accesarea de fonduri asigurate prin Programul "Fermierul" nu este in pericol de a pierde finantarea nerambursabila "Sapard". Cel putin asa ne asigura Jenica Georgescu, directorul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Braila, dupa o prima estimare a situatiei.
"Toate cele 53 de proiecte au fost depuse in termen, nu cred ca vor fi probleme sa piarda finantarea “Sapard”. Valoarea lor totala este de 12.800.000 euro. Oricum, doar citeva au fost depuse pe ultima suta de metri. Dar un raspuns sigur va putea fi obtinut peste citeva saptamini, dupa ce vor fi finalizate verificarile privind eligibilitatea si procedurile de aprobare", a precizat Georgescu.
Din totalul celor 53 de proiecte brailene depuse la Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit - 2 Sud Est Constanta, la care este arondat judetul nostru, 40 sint din sectorul vegetal, 11 pe zootehnie si 2 pe industrie alimentara. Mai precis, prin Programul "Fermierul", la Braila, se vor realiza urmatoarele investitii: 33 de modernizari ferme vegetale, 3 modernizari ferme legumicole, 4 constructii de sera, 1 sectie de procesare lapte, 1 sectie de procesare carne si preparate din carne, 1 ferma piscicola, 1 ferma apicola, 4 modernizari de ferme zootehnice, 4 modernizari de ferme de vaci de lapte si constructia unei ferme de porci.
Reamintim ca termenul limita de depunere a proiectelor a fost 31 iulie. Acest termen a fost impus odata cu cresterea spectaculoasa a numarului cererilor de finantare, conform aprecierilor conducerii Ministerului Agriculturii, valoarea proiectelor depuse depasind cu circa 30% fondurile alocate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii