Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiecte europene de 260.000 de euro la Centrul de Creaţie

Înainte au mai fost derulate alte două proiecte, unul de resurse umane şi un altul prin care s-au construit Atelierele de revitalizare a textilelor tradiţionale, în valoare totală de 180.000 de euro.

Iniţial, prin proiect, era vizat un grup ţintă de 50 de persoane, însă ideea reorientării forţei de muncă a prins foarte bine în comunele: Movila Miresii, Traian, Râmnicelu, Racoviţa, Vişani, Surdila Găiseanca, astfel că, în final, s-a constatat că au fost oferite servicii de consiliere pentru 80 de persoane, servicii de mediere a muncii şi plasare pe piaţa internă a muncii pentru 53 de persoane, iar 11 persoane au primit servicii de asistenţă antreprenorială.

La evenimentul de ieri toţi cursanţii au primit diplome de absolvire a cursurilor de: Ţesător, Modelator ceramică, Operator introducere, validare şi prelucrare date, Comunicare în limba engleză, Managementul afacerii şi Management de proiect.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Mija, s-a declarat încântat de rezultatele acestui proiect şi a atras atenţia că legătura dintre cursanţi şi Centrul de Creaţie nu trebuie întreruptă, pentru că instituţia îi va ajuta să participe la festivaluri, îi va ajuta să-şi valorifice produsele. Directorul Centrului de Creaţie, Maria Puşcaciu, a precizat că este mulţumită de cum s-a reuşit finalizarea acestui proiect, mai ales că ideea lui a apărut din necesitatea reorientării forţei de muncă din mediul rural, iar cursanţii chiar au luat în serios ce urmează să facă de acum încolo, să dezvolte în sat ţesutul la război şi ceramica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii