Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiect naţional de tabere pentru copii

• pe 26 februarie, la Centrul Eparhial s-a desfăşurat întâlnirea preoţilor care desfăşoară activităţi cu tinerii din Brăila şi Galaţi • cu acest prilej, a fost prezentat proiectul naţional de tabere pentru copii “Tinerii în acţiune!”, iniţiat de Patriarhia Română • pentru anul 2020, Eparhia Dunării de Jos are acreditate 18 centre destinate taberelor pentru copii

 

Sala “Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului Eparhial a găzduit, zilele acestea, întrunirea preoţilor responsabili de cateheza parohială din cele opt protopopiate ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Potrivit pr. Alexandru Bulgaru, întâlnirea a fost organizată de Biroul de cateheză şi activităţi cu tineretul şi a reunit preoţii care desfăşoară constant activităţi cu tinerii, fiind prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Părintele Arhiepiscop s-a rugat Milostivului Dumnezeu pentru binecuvântarea slujitorilor sfintelor altare, a familiilor acestora, a tinerilor din parohii şi a voluntarilor care sprijină frecvent activităţile bisericeşti dedicate tinerilor.

“În cadrul discuţiilor, a fost făcută o retrospectivă a activităţilor de tineret care s-au desfăşurat pe parcursul anului 2019 în Eparhia Dunării de Jos şi au fost proiectate activităţile ce urmează a se desfăşura în anul 2020, în contextul «Anului omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor». În acest context, a fost prezentat şi prelucrat proiectul naţional de tabere pentru copii iniţiat de către Patriarhia Română, intitulat «Tinerii în acţiune!». S-au analizat obiectivele specifice, tinându-se cont de realităţile din comunităţile locale, în cele 18 centre acreditate de Eparhie pentru tabere de copii, pe toată perioada anului 2020”, a precizat pr. Bulgaru.

Totodată, s-a analizat modalitatea identificării posibilelor resurse necesare organizării taberelor, având în vedere faptul că, potrivit obiectivelor, ele se adresează în acest an şi părinţilor.

La finalul întâlnirii, preoţii participanţi au avut scurte intervenţii prin intermediul cărora au prezentat propuneri concrete pentru rezolvarea dificultăţilor apărute în organizarea şi motivarea grupurilor catehetice parohiale.

În aceeaşi zi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a fost prezent în mijlocul truditorilor de la Atelierul de lumânări al Centrului Eparhial. În fiecare an, pe data de 26 februarie, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfintei Muceniţe Fotini Samariteanca. Sfânta Muceniţă Fotini este ocrotitoarea Atelierului de lumânări construit între anii 1975-1977, pe vremea Arhiepiscopului Antim Nica al Dunării de Jos.        

 
Categorie articol: 

Comentarii