Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Programul «Şah în şcoli»: kiturile pentru iniţiere au ajuns la Brăila

• nouă dintre ele au rămas în municipiu, altele nouă ajungând la tot atâtea şcoli din judeţ

În conformitate cu prevederile Protocolului de colaborare privind derularea Programului naţional "Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar", dintre Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţia Română de Şah, ieri dimineaţă la CN "Ana Aslan", preşedintele Federaţiei, Sorin Iacoban, a oferit 18 kituri pentru iniţiere în şah, pentru tot atâtea şcoli brăilene. Jumătate dintre ele au fost repartizate unităţilor de învăţământ din mediul urban, celelalte celor din mediul rural. A fost prezentat şi manualul pentru predarea acestei discipline sportive la nivelul elevilor de la clasa "0", urmând ca în perioada următoare să fie editată şi partea a doua a manualului, cea pentru clasele a II-a şi a III-a.
"La recomandarea Federaţiei Mondiale, România este prima ţară din Europa care implementează acest program, mai precis care introduce şahul ca materie de învăţământ opţională la ciclul primar. Noi acum pregătim prima etapă a acestui program. Prin practicarea şahului ca sport de masă asigurăm baza de selecţie pentru sportul de performanţă", a declarat cu acest prilej Sorin Iacoban.
"Profesorii de educaţie fizică vor urma cursuri de pregătire cu formatori din cadrul Federaţiei Române de Şah. Este o disciplină sportivă opţională pentru ciclul primar şi sunt convins că mulţi copii vor opta pentru ea. Mai ales că Brăila este un oraş cu tradiţie în sportul minţii", a precizat inspectorul de specialitate Dan Gheorghiţă
La evenimentul organizat la CN "Ana Aslan" au participat primarul Aurel Simionescu, inspectorul şcolar general Cătălin Canciu, precum şi Nicolae Doroftei şi Iulian Preda, antrenorii cluburilor de şah "Fair Play" şi "Micul Prinţ".
Cele 18 şcoli care au primit kituri pentru iniţiere în şah sunt următoarele: "George Coşbuc", "Sf. Andrei", "Mihai Eminescu", "Al. I. Cuza", "Dimitrie Cantemir", "Fănuş Neagu", "I.L. Caragiale", "D.P. Perpessicius", CN "Ana Aslan", precum şi şcolile din Chiscani, Tichileşti, Tufeşti, Râmnicelu, Şuţeşti, Cazasu, Victoria, Bărăganul, Liceul Tehnologic "Matei Basarab" Maxineni.

 
Categorie articol: 
taguri: 

Comentarii