Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesorii primesc şi anul acesta vouchere de vacanţă

• valoarea acestora se menţine la 1.450 lei

 

Profesorii şi ceilalţi angajaţi din sistemul de învăţământ beneficiază şi anul acesta de vouchere de vacanţă. Potrivit unui ordin semnat de Ministerul Educaţiei pe 26 iunie, valoarea voucherelor se menţine la nivelul de 1.450 lei/angajat şi se acordă tuturor angajaţilor care au desfăşurat activitate în anul 2020, indiferent de durata acesteia, inclusiv personalul pensionat/detaşat.

În cazul salariatului al cărui contract individual de muncă/raport de serviciu, la data acordării voucherelor de vacanţă, este suspendat sau a încetat în cursul anului 2020, acesta poate beneficia de vouchere de vacanţă numai dacă, în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului de ministru, depune la unitate/instituţie o cerere în acest sens, precum şi dovada achitării impozitului aferent prin virament bancar în contul unităţii/instituţiei.

În cazul încadrării în sistem de cumul/plata cu ora, voucherele de vacanţă sunt acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii.

În situaţia în care un profesor nu doreşte un astfel de voucher de vacanţă, trebuie să semnaleze în scris acest lucru la instituţia de care aparţine.

Voucherele de vacanţă se acordă salariaţilor bugetari pentru a-şi acoperi cheltuielile legate de efectuarea concediului de odihnă, cu condiţia ca acesta să se efectueze în ţară. Tichetele de vacanţă pot fi utilizate numai în hotelurile şi în pensiunile din ţară.
Categorie articol: 

Comentarii