Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Principalul suspect în atacul celor doi baschetbaliști, temutul interlop Dasaev, se ascunde de polițiști

Misiune grea pentru polițiștii brăileni, care încă de azi noapte scotocesc orașul, și nu numai, pentru a da de urma suspecților din atacul sângeros de la The Music Pub, în urma căruia cei doi baschetbaliști americani de la Cuza Sport au ajuns în stare gravă la spital. Surse din interiorul anchetei ne-au confirmat că implicați în atac sunt mai mulți interlopi brăileni, printre care și temutul Dasaev. Conform surselor, deși capul răutăților ar fi Dasaev, el nu e singurul care a dat cu cuțitul. Exact câți au fost și de la ce a pornit conflictul nu știm, ancheta este încă în curs, dar e cert că au dat cu cuțitul și au fugit. Iar  acum polițiștii îi caută.

 

Cine e Dasaev

 

Celebru în Brăila anilor 90 pentru faptele sale deosebit de violente, braţul armat al lui Titel Crăcănatu în anii de după revoluţie, Husein Daniel Gabriel (41 de ani), cunoscut sub porecla Dasaev, a fost eliberat în februarie 2014 din Penitenciarul Focşani. Era  condamnat la 20 de ani de puşcărie pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, dar a beneficiat de modificările aduse Codului Penal şi  Codului de Procedură Penală. Mâna dreaptă a lui Titel Crăcănatu în anii 90, Dasaev se afla în spatele gratiilor din 2007 .

Oricum avea un trecut infracțional bogat. În 1997, Dasaev avea doar 21 de ani, dar reuşise să bage în sperieţi un oraş întreg. La acea vreme, tot în luna februarie, câţiva membri ai grupării lui Crăcănatu, conduşi de Dasaev, l-au măcelărit în propria locuinţă pe Costel Marin, din cartierul Vidin. Cu feţele acoperite de cagule şi înarmaţi cu săbii şi topoare, membrii "comandoului" au acţionat rapid, încercând să părăsească zona fără a lăsa urme. Nu era însă prima faptă a lui Dasaev. Pe 18 mai 1994, Dasaev, abia trecut de vârsta majoratului, l-ar fi rupt în bătaie pe Viorel Ciobotaru, zis "Grecu", victima având nevoie de nu mai puţin de 100 de zile de îngrijiri medicale. Această faptă a intrat în atenţia procurorilor brăileni abia la 5 ani de la comitere şi doar după ce Dasaev intrase deja la puşcărie pentru un alt eveniment ce avea să aducă şi furia oamenilor legii: tâlhărie şi ultraj la poliţist. Însă după ce un martor cheie şi-a schimbat declaraţiile în timpul procesului, Dasaev şi tovarăşii săi implicaţi în acest dosar, inclusiv Titel Crăcănatu (acuzat că ar fi ordonat atacul), au fost achitaţi.

Detalii despre incident, aici: UPDATE: Baschetbaliști americani de la Cuza Sport, înjunghiați la Music Pub. Darrel Bowie și Joseph McClain au fost atacati de un cunoscut interlop. Vor să fie transferați la un spital din America

 
Categorie articol: 

Comentarii