Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul a incercat sa forteze privatizarea SC "ECO" SA

Surpriza sedintei de ieri a CLM a constituit-o proiectul de hotarire privind aprobarea privatizarii societatii "ECO" SA - operatorul local de salubritate la care Consiliul Local este actionar majoritar. Concret, la initiativa primarului Constantin Sever Cibu, consilierii urma sa-si dea votul in legatura cu scoaterea la vinzare a pachetului de actiuni reprezentind 51,182 la suta detinut de municipalitate la aceasta societate. Aceasta vinzare trebuia sa se deruleze in doua etape: inaintarea unei notificari catre ceilalti actionari privind vinzarea actiunilor la valoarea nominala de 10 lei/actiune, iar in cazul in care acestia ar fi refuzat sa se organizeze licitatie publica cu strigare.
Prezent la sedinta, directorul general al SC "ECO", George Dragu s-a aratat suprins de initiativa primarului, cu atit mai mult cu cit, asa cum ne-a declarat ulterior, ar fi urmat ca, la propunerea "Tracon" - unul dintre actionarii semnificativi la "ECO" - intr-o Adunare Generala a Actionarilor de la operatorul de salubritate sa se supuna discutiei necesitatea capitalizarii societatii prin majorarea capitalului social cu aport in numerar al actionarilor.
"Ma asteptam ca reprezentantul CLM in AGA la aceasta societate sa fie mandatat sa expuna punctul de vedere al municipalitatii cu privire la aceasta propunere. O alta inadvertenta pe care am constatat-o este propunerea de vinzare la un pret de 10 lei/actiune in conditiile in care valoarea nominala a actiunilor este de 2,4 lei/actiune ca urmare a unei recente diminuari de capital aprobata de actionari. Daca primarul ar fi dorit sa ajute societatea - care are datorii restante la bugetul de stat, si asta nu din cauza conducerii societatii ci a actionarului majoritar, adica CLM Braila - nu ar fi propus aceasta privatizare, ci ar fi optat pentru capitalizarea societatii", ne-a declarat George Dragu.
Intr-un final, la propunere consilierului PSD Sorin Bosneag, aceasta propunere a fost scoasa de ordinea de zi in vederea dezbaterii acestui subiect in cadrul unei sedinte ordinare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii