Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul comunei Mircea Vodă a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate

* acesta a fost acuzat, în 2014, de conflict de interese, după ce a încheiat un contract între Primărie şi Cabinetul Medical din comună, unde soţia sa este asistent medical

 

 

Primarul comunei Mircea Vodă, Alexandru Moșescu, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), în dosarul în care este acuzat de conflict de interese. Recursul declarat de Moșescu s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în ședința de miercuri, 11 decembrie 2019, judecătorii au decis să respingă ca nefondat recursul și să păstreze hotărârea dată de Curtea de Apel Galați din 21 septembrie 2017.

Reamintim că ANI a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul primarului liberal din comuna Mircea Vodă, în cursul anului 2014. Acesta este acuzat că a încheiat un contract între Primărie şi Cabinetul Medical din comună, unde soţia sa este asistent medical. Potrivit Agenției, Moșescu a încălcat dispoziţiile art. 75 din Legea nr. 393/2004 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "Primarii (...) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii