Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Cibu o sfatuieste pe directoarea ASP sa demisioneze

Scandalul politic din sistemul sanitar brailean a culminat, ieri, prin faptul ca primarul Constantin Cibu i-a cerut dr. Lucica Scutaru, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica "sa aiba bunul-simt sa-si dea demisia". Edilul sef a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu i se pare corect ca, in contextul in care situatia politica a directoarei este tulbure, Scutaru sa ocupe un post de director la o directie care a revenit PNL in urma alegerilor: "Cu doamna Scutaru nu avem nimic. Dar directia pe care o conduce a fost una dintre cele care a revenit PNL, dar daca sotul ei a parasit acest partid si s-a inscris in altul, nu mi se pare corect ca ea sa ramina acolo, chiar daca e inca membru PNL. E tulbure toata situatia asta". In plus, primarul a mai adaugat ca nu i se pare normal nici sa se organizeze concursuri de ocupare a functiilor de directori ale directiilor deconcentrate, in contextul in care toata lumea stie cum sint cistigate acestea: "Daca se ocupa posturile prin concurs nu poti sa dai directorul afara pentru ca nu e un bun manager. Ca se ascund dupa concursuri si dat in judecata. Cu toate ca nici un tinar din ziua de azi nu mai crede in concursurile astea. Ar trebui ca pe aceste posturi sa fie numiti directori de catre ministerele de care apartin, urmind ca atunci cind se schimba Guvernul, sa isi piarda si ei posturile. Asa ar fi corect si nu s-ar mai ajunge la scandaluri gratuite".
Afirmatiile primarului vin dupa ce un alt liberal, dr. Petru Ganciu, membru in Comisia de Sanatate a Consiliului Judetean, a facut o acuzatie extrem de grava in cadrul unei conferinte de presa, in sensul ca directorul ASP "saboteaza" si dinamiteaza politica Ministerului Sanatatii in teritoriu, intrucit a prezentat ministrului Sanatatii spre aprobare o structura de paturi pentru Spitalul Judetean, diferita de cea aprobata de CJ.
Despre aceste acuzatii, dr. Lucica Scutaru a precizat, in cadrul unei conferinte de presa organizate la A.S.P., ca propunerea restructurarii numarului de paturi de la Spitalul Judetean de Urgenta prezentata ministrului Sanatatii la 18 mai 2006 a fost facuta de conducerea unitatii spitalicesti. "Pentru judetul Braila a fost desemnat sa participe la actiunea de evaluare a spitalelor dr. Vlad Iiescu, ministru-secretar de stat, care a constatat ca, la nivelul judetului avem multe paturi pentru specialitatile medicale, respectiv 811paturi, impreuna cu sectia de boli interne de la Spitalul Faurei, in timp ce ne lipsesc alte servicii, care ar insemna alti bani, alta finantare prin contractele cu Casa de Asigurari de Sanatate. In aceste conditii, s-a propus conducerii Spitalului Judetean de Urgenta de la acea vreme-dr.Stefan Mihailescu-director si dr. Bogdan Minescu director adj., sa gindeasca restructurarea si reorganizarea spitalului, pentru a deveni functional ca spital de urgenta. Aceasta propunere de restructurare a fost prezentata pe data de 18 mai 2006 la Constanta, unde a avut loc intilnirea tuturor directorilor de spitale din zona, a directorilor ASP si prefectilor, in prezenta unei comisii desemnate de Ministerul Sanatatii Publice si a ministrului Sanatatii si fiecare judet si-a prezentat propunerile de restructurare. La momentul acela, propunerea dr. Mihailescu si a dr. Minescu de reducere a numarului de paturi din spital a fost prezentata si tot atunci s-a precizat si strategia liberala a Ministerului Sanatatii in ce priveste reforma in Sanatate," a precizat dr. Lucica Scutaru. Potrivit sursei citate, noua structura a unitatilor spitalicesti a fost aprobata din luna decembrie 2006, dar in momentul de fata nu se face o evaluare a manageriatului directorului ASP, ci a faptului ca sotul dr. Scutaru are o alta viziune politica, in opinia primarului Constantin Cibu. "Eu ce trebuie sa fac, sa divortez acum de sotul meu, pentru ca am alta viziune? Nu mi se pare corect acest lucru, mai ales ca, pina acum, nimeni nu a stiut cum am reusit sa rezolv toate problemele legate de sistemul sanitar, desi, din iunie 2005, de cind sint la conducerea ASP, am rezolvat destule probleme in acest judet", a concluzionat dr. Lucica Scutaru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii