Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria va da bisericilor acte pentru terenurile de sub edificii

Problema reglementării regimului juridic al bisericilor-monumente istorice din municipiu va fi soluţionată în următoarea şedinţă de Consiliu Local Municipal (CLM). Mai exact: "Domnul primar a luat act de ceea ce a solicitat grupul PNL în cadrul şedinţei de Consiliu Local şi, împreună cu alţi colegi, cu domnul Sorin Boşneag, cu domnul Doru Damian, de la Comisia de Urbanism, cu domnul Daniel Mitrofan, de la PDL, am iniţiat un proiect de hotărâre prin care primarul va oferi în folosinţă gratuită mai multor parohii din municipiul Brăila terenurile aferente construcţiei bisericii pe toată perioada existenţei acesteia (...)

20biser1
Vasile Varga, liderul grupului consilierilor liberali din CLM: "Bisericile vor putea să acceseze fonduri pentru a-şi repara monumentele. Cred că sunt vreo 14 biserici care se află în această situaţie"

Fiindu-le date în folosinţă gratuită aceste terenuri, bisericile vor putea să acceseze fonduri pentru a-şi repara monumentele. Cred că sunt vreo 14 biserici care se află în această situaţie", a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, liberalul Vasile Varga, liderul grupului consilierilor municipali ai PNL.
Reamintim că problematica delicată a regimului juridic al edificiilor de cult la care face referire Vasile Varga este următoarea: acele clădiri, mai precis bisericile construite înainte de 1991, adică înainte de apariţia legii privind autorizarea lucrărilor de construcţii, nu deţin documente de proprietate asupra construcţiilor şi terenului de sub ele. Principala consecinţă este aceea că, neavând acte de proprietate, bisericile cu pricina nu pot accesa credite sau fonduri europene necesare lucrărilor de consolidare şi reabilitare în vederea conservării patrimoniului de cult.

 
Categorie articol: 

Comentarii