Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria a mutat staţia de TAXI de la Piaţa Mare

• municipalitatea a schimbat, ieri, locaţia staţiei de Taxi din zona Piaţa Mare, dincolo de intersecţia Bulevardului Dorobanţilor cu 1 Decembrie, înspre Str. Gării, ca urmare a unei hotărâri recente de CLM, la solicitarea Poliţiei Rutiere • decizia i-a nemulţumit pe taximetrişti, care susţin că nu mai sunt vizibili şi că nu mai pot aştepta, la rând, comenzile • dar şi mai afectaţi s-au arătat locatarii blocurilor de lângă staţie, care se plâng de zgomot şi de lipsa locurilor de parcare • consilierul judeţean PSD Carmen Bănică locuieşte în blocul de lângă staţia relocată şi susţine că este foarte deranjată de decizia Primăriei, ameninţând chiar cu demisia din CJ dacă nu se găseşte un alt spaţiu • primarul Marian Dragomir a punctat că, potrivit legii, staţia nu avea ce căuta înainte de intersecţie

 

Situaţie problematică în zona Piaţa Mare, după ce Primăria, la solicitarea Poliţiei Rutiere, a decis să mute staţia de TAXI de la Bulevardul Dorobanţilor colţ cu Str. 1 Decembrie 1918, la câţiva metri dincolo de intersecţie, înspre Gării. Taximetriştii s-au arătat deranjaţi de această decizie, plângându-se că nu mai sunt vizibili pentru clienţi în noua locaţie, dar şi pentru că sunt nevoiţi să parcheze cu faţa spre bordură, locurile de parcare fiind trasate “în spic”. Aceştia au spus că ar trebui să parcheze paralel cu bordura, pentru ca şirul de maşini să poată înainta pe măsură ce pleacă în cursă cele din faţă. Şoferii de Taxi au mai adăugat şi că noua staţie este neîncăpătoare, fiind trasate doar 18 locuri, în condiţiile în care, de obicei, în zonă se strâng cel puţin 30 de taximetre. Mai mult, aceştia le-au sesizat pe parcursul zilei de ieri, redactorilor “Obiectiv - Vocea Brăilei” că unii dintre colegii lor nu respectă regulile şi că în disperarea de a “fura startul” la preluarea comenzilor au staţionat în parcarea halei de la Piaţa Mare.

Însă nemulţumirile cele mai mari au venit din partea locatarilor blocurilor în dreptul cărora a fost relocată staţia de taxiuri. Aceştia sunt indignaţi de faptul că nu vor mai avea unde să îşi parcheze maşinile, dar s-au plâns şi de zgomotul pe care îl fac şoferii de Taxi noaptea şi de gunoaiele pe care le aruncă în jurul scărilor de bloc.

Primarul Marian Dragomir s-a deplasat ieri dimineaţă la faţa locului, în încercarea de a dezamorsa situaţia. După ce a ascultat păsurile celor nemulţumiţi, primarul, împreună cu un reprezentant al Poliţiei Rutiere, s-a deplasat în zona Pieţei Mari, spunând că va încerca să identifice un alt loc unde s-ar putea amenaja o staţie Taxi, însă după cum le-a precizat redactorilor “Obiectiv”, până atunci, noua locaţie rămâne în vigoare.

 

«Întotdeauna vor exista nemulţumiri. Poziţia staţiei înainte nu era legală»

Primarul Marian Dragomir a precizat că decizia privind oportunitatea relocării staţiei de taxiuri din zona Piaţa Mare a fost luată la Comisia pentru Siguranţă în Trafic. Ulterior, consilierii municipali au aprobat acest lucru prin hotărâre de CLM, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare.

“Existenţa unei staţii de TAXI înainte de intersecţia respectivă contravine legislaţiei! Mai departe, s-au făcut marcajele în celălalt loc şi a fost mutată staţia. Bine, întotdeauna vor exista nemulţumiri când se schimbă ceva. La fel cum există, de exemplu, oameni mulţumiţi că traficul în Parcul Monument este restricţionat în anumite zile pe un anumit interval orar, dar şi oameni nemulţumiţi. Aşa este şi aici. Dar dincolo de ce vrem noi, există o solicitare şi un punct de vedere al Poliţiei Rutiere vizavi de aplicarea legii”, a declarat Dragomir, explicând totodată că această măsură ajută la fluidizarea traficului, chiar dacă a creat câteva inconvenienţe şoferilor de taxi.

Cât despre nemulţumirile locatarilor din blocurilor de lângă staţia de Taxi, primarul a ţinut să sublinieze că niciunul dintre locurile de parcare din zona unde se află acum taximetriştii nu fusese închiriat de la SUPAGL.

“Noi am analizat şi alte două variante de relocări pentru staţia de taxiuri în zonă. Una este în faţa liceului «Cerna», dar nu poate fi valabilă, deoarece acolo avem staţie de autobuz şi ar rezulta un număr mai mic de locuri de parcare. Se mai analizează o altă locaţie, dar în funcţie de discuţiile cu reprezentanţii Poliţiei Rutirere, o vom comunica la momentul potrivit. Acum, nu putem să uităm faptul că şi pe partea cealaltă era un bloc înalt, la fel ca acesta unde a fost mutată staţia de TAXI. Deci oricum unii dintre cetăţeni vor fi nemulţumiţi că acolo parchează taximetriştii, indiferent unde am mutat staţia. A mai fost şi o discuţie legată de modul în care se parchează taxiurile acolo. La început ei au parcat cu spatele maşinii la trotuar şi era nevoie să facă manevre suplimentare. La recomandarea ofiţerului de la Poliţia de la Rutieră acum parchează cu spatele către intersecţie, aşa cum este şi normal”, a mai spus Dragomir.

Sursa citată a conchis prin a preciza că locaţia aleasă este mai aproape de Piaţa Mare, prin urmare orice altă locaţie selectată va produce probabil nemulţumiri la nivelul clienţilor de acolo. Mai mult, Dragomir a anunţat că lotul de 8 de parcări, care vizează spatele blocurilor unde se află staţia de Taxi, va fi scos la licitaţie în această lună, astfel că în curând locatarii vor avea mai multe locuri pentru maşini, mai ales că toate garajele vor fi demolate.

 

PSD-ista Carmen Bănică ameninţă cu demisia din CJ

Unul dintre locatarii deranjaţi de relocarea staţiei de TAXI de la Piaţa Mare este consilierul judeţean PSD Carmen Bănică. Aceasta locuieşte chiar în blocul în faţa căruia parchează acum taximetriştii şi susţine revoltată că este total împotriva deciziei primarului Marian Dragomir şi a membrilor CLM, care au luat o hotărâre “heirupistă”. Aceasta a afirmat că vecinii ştiu că este consilier judeţean şi vin să îi ceară socoteală, astfel că ia în calcul chiar şi varianta de a demisiona din CJ Brăila dacă situaţia nu se remediază şi staţia de taxi nu este relocată în altă parte.

“Am vorbit cu doamna viceprimar Doiniţa Ciocan pentru că domnul primar nu mi-a răspuns la telefon. Sunt 2 blocuri acolo, 100 de apartamente şi nu avem locuri de parcare suficiente nici în spate - pentru că au locuri rezervate pentru magazinele de acolo şi ne rămân cam vreo 10 locuri de parcare -, acum vin şi cu firma de taxi în faţă! Când am vrut noi, cei de la asociaţie să facem locuri de parcare în faţa blocului şi să le plătim ne-au spus că nu au voie să dea locuri acolo pentru că este intersecţie şi nu permite Poliţia. Acum, pentru taxiuri s-a permis? Dar deranjează locatarii acolo. Nu se poate face o staţie de taxi unde este bloc de locuinţe, cu scara chiar în faţă. Şoferii stau toată noaptea afară, le cântă muzica, îşi bagă, îşi scot. Nu se poate aşa ceva!”, a declarat Bănică.

Consilierul a afirmat că şi în fosta locaţie au existat nemulţumiri din partea locatarilor din bloc, însă acum situaţia este şi mai gravă deoarece taxiurile sunt parcate zi şi noapte în faţa scărilor de bloc, nu la câţiva metri mai încolo de acestea.

“Oamenii vin la mine şi întreabă. Chit că ajung să îmi dau demisia din Consiliul Judeţean, chiar dacă e cu mine în partid Marian Dragomir, nu sunt de acord! E bătaie de joc! Vine numai cu hotărâri din astea heirupiste! Eu acum vorbesc în numele vecinilor mei. I-am spus şi doamnei viceprimar că nu sunt locuri de parcare suficiente pentru locatarii noştri şi că taximetriştii fac zgomot şi mizerie! Deja sunt numai hârtii, pahare aruncate în faţa blocului. Dar cine ne întreabă pe noi?! Noi suntem aşa... de florile părului. Ei sunt prea mari acum să ne mai întrebe şi pe noi! Ne mai întreabă peste doi ani. Nu se mai poate discuta. Eu sunt de 20 de ani în PSD. Când am candidat şi am acceptat să fiu consilier judeţean nu am făcut-o pentru indemnizaţia de 700 lei, cât este. Pentru că asta câştig în 2 - 3 zile la firma unde lucrez, în agricultură. Am acceptat să fac ceva pentru oameni”, a conchis Bănică.

 

Se mai desfiinţează o staţie TAXI

Odată cu relocarea staţiei de TAXI din zona Piaţa Mare, în aceeaşi hotărâre

consilierii au fost de acord şi cu desfiinţarea totală a altei staţii. Este vorba despre cea amplasată pe Bulevardul Independenţei la intersecţia cu Str. 1 Decembrie 1918, în dreptul Blocului Express, pe sensul de mers dinspre Str. Şcolilor spre str. 1 Decembrie 1918. Potrivit anexei proiectului adoptat de consilieri, în Municipiul Brăila există în total 44 de staţii TAXI cu 368 de locuri. De asemenea, alte 5 pentru bunuri (marfă) de câte 27 de locuri în total.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii