Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria Brăila, sprijin financiar pentru Bogdi şi Maria

• Bogdi, băieţelul de 3 anişori diagnosticat cu hepatoblastom, şi Maria, fetiţa de 9 ani care suferă de leucemie, au primit câte 10.000 lei fiecare în urma unei decizii a Consiliului Local Municipal • Bogdi se află în prezent în Tucia şi răspunde bine la tratamentul postchirurgical • după trei încercări eşuate de transplant de măduvă, Maria se află internată într-un spital din Italia şi urmează o terapie genică

 

Poveştile lui Bogdan Ioan Popa, băieţelul de 3 anişori diagnosticat cu tumoră la ficat, şi a Mariei Andreea Vâlcu, fetiţa de 9 ani care de şase ani duce o luptă cu leucemia, nu au rămas fără ecou în rândul membrilor Consiliului Local Municipal.

La iniţiativa viceprimarului Doiniţa Ciocan, în cea mai recentă şedinţă ordinară, aleşii locali au adoptat în unanimitate un proiect de hotătâre prin care vin în ajutorul acestor doi copii brăileni greu încercaţi. Astfel, suma de 20.000 lei va ajunge la cei doi, câte 10.000 lei pentru fiecare caz, bani ce le vor fi de mare folos micuţilor care în prezent se află la tratamente în străinătate.

 

Veşti îmbucurătoare de la Bogdi!

La numai 3 anişori, Bogdi, frumosul şi curajosul băieţelul cu plete blonde, a fost diagnosticat cu o boală prea mare pentru un suflet atât de mic. Totul a pornit pe fondul unei febre ridicate, iar la primele analize a reieşit o infecţie urinară. Totuşi, de la consultul pediatric, părinţii au fost trimişi la un ecograf abdominal, unde aveau să primească teribila veste. Diagnosticul de „hepatoblastom în gradul 4 cu metastaze la plămâni” a fost pus la Galaţi şi confirmat la Cluj, cu recomandarea tratamentului chimioterapeutic şi transplant de ficat. Deoarece la Cluj nu se poate face operaţia, părinţii au optat să se deplaseze într-un centru medical unde copilul lor să aibă cele mai mari şanse de vindecare. Astfel, în luna mai, Bogdi, împreună cu părinţii lui şi frăţiorul mai mic, au plecat în Turcia. Biopsia şi investigaţiile făcute la clinica American Hospital nu numai că au reconfirmat diagnosticul, dar au relevat şi că tumora malignă este de formă agresivă, fapt pentru care s-a decis începerea de urgenţă a unui tratament personalizat. Au urmat opt cure cu citostatice după care, în luna septembrie, Bogdi a fost supus unei operaţii de extirpare a tumorii, intervenţie peste care a trecut cu bine.

Medicii din Tucia au recomandat ca Bogdi să urmeze tratament chimioterapeutic cel puţin încă un an, iar primele două şedinţe le-a efectuat deja. Iar în urmă cu câteva zile, prin intermediul paginii lor de Facebook, părinţii lui ne dădeau tuturor o veste bună: Bogdi este cu un pas mai aproape de vindecare!

După 20 de zile de stat liniştiţi şi aşteptat, am primit veştile pe care le doream şi le intuiam. AFP (alfafetoproteina - indice tumoral specific la hepatoblastom) a scăzut la 206 (în urmă cu 10 zile era 1200), betahcg în limite normale, indicii hepatici puţin crescuţi dar nu foarte mult, totul în regulă pentru cura de două zile de tratament programată. Micul nostru războinic, după cum se vede, este vesel şi foarte curajos! Următorul target e să ajungă cu AFP în limite normale, adică la valori de maxim 12 (şi acolo să rămână pe veci). Sperăm să se realizeze asta cât mai curând, până atunci continuăm cu tratamentul. Mulţumim, Doamne! Oameni buni, vă mulţumim cu tot sufletul şi toată făptura noastră pentru ajutorul pe care l-am primit! Cu ajutorul dumneavostră am avut şansa să ajungem până aici şi cu siguranţă o vom scoate la capăt!”, este mesajul transmis de părinţii lui Bogdi.
Oamenii cu suflet bun care vor să îl sprijine în continuare pe Bogdi în lupta cu tumora pot face donaţii în următoarele conturi:

Conturi în lei:
Popa Sorina Mihaela
RO92BRDE090SV53155850900, deschis la BRD
RO02INGB0000999907943914, deschis la ING
Cont în euro:
Popa Cristian
RO43BRDE090SV33301900900, deschis la BRD
Donaţii se pot face şi prin intermediul Asociaţiei “Bogdi învinge tumora”:

RO55BRDE090SV53933560900, deschis la BRD

 

Maria continuă lupta!

Maria Andreea Vâlcu, sau Măriuca aşa cum o alintă apropiaţii, este o fetiţă de nouă ani greu încercată de viaţă, de şase ani viaţa ei fiind o luptă continuă cu boala. La numai 3 anişori, în decembrie 2012, perioadă în care lumea se pregăteşte de sărbătorile de Crăciun, Maria era diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică de tip B. Timp de 3 ani (2012-2015) a urmat un tratament citostatic, având o evoluţie favorabilă ulterioară. Din nefericire, în mai 2017 a suferit o recădere clinică şi hematologică în spitalul din Târgu Mureş, fiind transferată la spitalul pentru copii din Timişoara pentru continuarea chimioterapiei. Şase luni mai târziu, în noiembrie 2017, a suferit primul transplant de măduvă care nu a grefat deoarece s-a activat virusul CMV (virus care afectează celulele sistemului imunitar). Pe 1 ianuarie 2018 a suferit un al doilea transplant de celule stem, însă grefa a fost distrusă de virusul EBV, virus care i-a adus Măriucăi şi trei săptămâni de suferinţă deoarece fetiţa avea febră şi frisoane.

După cinci luni petrecute în spitalul din Timişoara, în luna martie 2018, aceasta a fost transportată de urgenţă în Roma, Italia, la Spitalul pediatric, familia fiind nevoită să suporte costurile deplasării în valoare de 13.000 euro necesare transferului cu un avion medical. La două săptămâni de la sosirea în Italia, Maria a suferit cel de-al treilea transplant haplo de la mamă, care, din păcate, nu a grefat. Starea fetiţei nu s-a îmbunătăţit după operaţie şi în luna august s-a confirmat că boala a recidivat. 

În prezent, Măriuca se află tot la clinica din Roma, singura variantă de vindecare a acesteia fiind o terapie genică, ce presupune câte o perfuzie pe săptămână cu anticorpi monoclonali şi transfuzii cu sânge şi trombocite de câteva ori pe săptămână. Şi deşi a trecut prin chinuri cumplite în toţi aceştia ani, Măriuca, această minunăţie de fată, găseşte puterea să zâmbească şi să lupte mai departe.

“Cu credinţă în Dumnezeu, am ales să mergem mai departe. Pe 8 noiembrie a început prima terapie genică şi dupa prima doza primită leucocitele au scăzut de la 49.000 la 5.700. Pot spune că Maica Domnului a auzit şi a înfăptuit minunea. Numai 30% răspund la aceasta terapie, iar Maria a fost binecuvântată. Medicul a spus că e foarte fericit de răspuns. Numai Dumnezeu face minuni! Prin oameni, ce e drept. De aceea, le mulţumim din suflet tuturor celor care sunt alături de noi”, ne-a declarat Alina Vâlcu, mama Măriucăi.

Dacă vreţi să o ajutaţi pe Maria o puteţi face printr-o simplă donaţie de 2 euro prin SMS la 8828 cu textul “Maria Andreea” sau prin donaţii în următoarele conturi deschise pe numele mamei, Vâlcu Alina Mirela:

LEI: RO74BTRLRONCRT0147448801

EURO: RO24BTRLEURCRT0147448801, deschise la Banca Transilvania.

Brăilenii stabiliţi în Italia pot face donaţie direct la Banca Transilvania din Italia, în următorul cont:

IT82W0343703200EUCRT0575901, deschis de numele Valcu Alina Mirela.

 

Împreună pentru Bogdi, împreună pentru Măriuca!

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii