Mergi la conţinutul principal
Părintele Vargă, de la Spitalul 3, a donat plasmă convalescentă

Preoții brăileni, exemple de urmat

* implicat în acțiuni de ajutorare a semenilor aflați în suferință, preotul Ionuț Vargă s-a prezentat, ieri, la Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină din Brăila, pentru a dona plasmă convalencentă * în aceeași zi, 50 de preoți, credincioși și angajați ai Protoieriei Brăila au donat sânge, în cadrul campaniei "Donează sânge, salvează o viață", desfășurată la nivel național, de către Patriarhia Română * părintele Ionuț Vargă ajută constant familii sărace, cu mulți copii, și se află la căpătâiul celor suferinzi, la Spitalul Județean de Urgență Brăila

 

Primii la fapte bune, dar ultimii când e vorba de laude, preoții brăileni donează sânge pentru salvarea celor aflați pe paturile de suferință. Iar printre ei sunt preoți care au învins virusul ucigaș și care s-au prezentat de bunăvoie la Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină Brăila pentru a dona plasmă convalescentă, atât de necesară în salvarea bolnavilor infectați cu temutul SARS CoV-2.

Așa se face că miercuri, 2 decembrie, 50 de preoți, credincioși și angajați ai Protopopiatului Brăila, inclusiv cântăreți bisericești, s-au prezentat dis-de-dimineață la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Brăila, la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, răspunzând, astfel, apelului făcut de Patriarhia Română, în cadrul campaniei naționale "Donează sânge, salvează o viață!". Printre ei, s-a aflat și părintele Ionuț Vargă, un duhovnic tânăr, care slujește la capela Spitalului Județean de Urgență Brăila-Corp B (fostul Spital 3) și care a donat plasmă convalescentă.

"În contextul programelor liturgice, pastoral-misionare, culturale, educative și social-filantropice prilejuite de Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al municipiului Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, preoți din Protopopiatul Brăila, însoțiți de cântăreți bisericești și de credincioși, au organizat o acțiune de solidaritate umană și filantropie creștină în beneficiul persoanelor aflate în această perioadă dificilă pe patul spitalelor și care au nevoie urgentă de sânge. Această activitate face parte din Campania umanitară «Donează sânge, salvează o viață!» organizată la nivel național de către Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Sănătății, fiind o urmare firească, în urma solicitării de intensificare a donării de sânge și de plasmă convalescentă Covid-19, în contextul medical și epidemiologic actual, atât de dificil, prin care trece societatea românească", ne-a precizat părintele Rareș Bucur, consilier în cadrul Eparhiei Dunării de Jos.

 

 

Un exemplu pentru creștini

 

Nelipsit de la căpătâiul bolnavilor, părintele Ionuț Vargă a răspuns de îndată apelului făcut de Biserică. Sfinția sa a învins virusul, iar acum s-a grăbit să sară în ajutorul semenilor săi.

Încă de la începutul pandemiei de Coronavirus, părintele Ionuț a ajutat, în mod constant, trei familii nevoiașe cu 22 de copii micuți, care trăiesc la periferia orașului, în condiții greu de imaginat, fără apă curentă și fără alte utilități. Sprijinit de oameni de suflet, din oraș dar și de parohiile din partea de nord a orașului, neștiut de nimeni, părintele îi aprovizionează pe sărmani cu alimente și cu bunuri de strictă necesitate. Ne e de mirare că, zăbovind în locuri neumbalte de alții și făcând muncă de apostolat prin saloanele spitalelor, părintele Ionuț Vargă a contactat temutul virus, pe care, slavă Domnului, a reușit să-l învingă.

De la începutul pandemiei, preoții au fost primii la dărnicie și la fapte bune, străbătând cartierele sărace ale orașului și satele cu bătrâni uitați de lume, ca să le aducă oamenilor o pâine și un cuvânt de îmbărbătare. Tot ei au purces din casă-n casă, de Sfintele Paști, ca să aducă Lumina Învierii și o bucată de cozonac în casele creștinilor. Și tot ei și-au donat salariile, ca să achiziționeze aparatură medicală de 90.000 de lei și mii de măști de protecție pentru Spitalul Județean de Urgență Brăila și așezămintele medicale din orașul și județul Brăila. Iar acum, iată-i primii la donarea de sânge și de plasmă convalescentă. Iar dacă mai sunt unii care aruncă cu pietre în fețele bisericești, să facă bine și să-i vadă cum stau la coadă, la Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină și cum împart pâini calde și îmbrăcăminte, ba chiar și tablete pentru orele online, copiilor săraci din cătune.

Mai trebuie precizat faptul că aparatura tehnică necesară și personalul specializat în recoltarea de sânge la care au participat, miercuri, cei 50 de voluntari din cadrul Proptopopiatului Brăila au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Brăila.

ntrucât în multe unități medicale stocurile de sânge sunt insuficiente, iar viețile pacienților depind de sângele primit de la donatori, prin activitatea de astăzi (miercuri, 2 decembrie - n.r.) s-a urmărit și identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge regulat, nu doar în anumite perioade de timp, ci pe tot parcursul anului, la termenele stabilite de medici, dar și aducerea la donare a unor persoane care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și care s-au vindecat, pentru a dona plasmă convalescentă (cum a fost cazul părintelui Ionuț Vargă - n.r.). La nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin implicarea activă a preoților și a credincioșilor, campania de donare de sânge va continua în cele două centre de transfuzii din orașele Brăila și Galați", a mai spus părintele consilier Rareș Bucur.

Iar exemplul preoților și al cântăreților bisericești ar trebui urmat de cât mai mulți creștini, acum, în prag de Sfinte Sărbători.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro