Mergi la conţinutul principal

Preţul apartamentelor din judeţ

• un apartament cu 4 camere în Făurei este evaluat la 120.000 de lei, la fel ca şi anul trecut • la Însurăţei, cotaţia din acest an pentru 4 camere se menţine la 45.000 – 60.000 lei • preţurile apartamentelor din Ianca au urcat cu 5.000 lei • noile evaluări au intrat deja în vigoare

 

În primul episod al acestui material, v-am prezentat preţul de listă valabil la notariat, Cadastru şi Fisc al apartamentelor din municipiul Brăila şi vă spuneam că se cunoaşte o creştere a cotaţiilor, în medie cu 10%, mai cu seamă în cartierele din afara centrului oraşului, în paralel cu o stagnare pentru apartamentele care se vând ceva mai greu, adică acelea cu 4 camere sau cele situate în blocuri din zona ultracentrală.

În această ediţie vă prezentăm listele pentru restul apartamentelor, din oraşele şi comunele judeţului, cu precizarea că, în foarte multe cazuri, preţurile de listă au cunoscut o modificare cu plus între 2.000 şi 5.000 lei. De exemplu, un apartament cu 2 camere în Ianca este cotat la 90.000 lei, faţă de 85.000 lei cât a fost anul trecut, în timp ce pentru 3 şi 4 camere discutăm despre 105.000 lei (100.000 lei anul trecut)

Pentru Oprişeneşti, apartamentul cu o cameră a urcat la 16.000 lei faţă de 15.000 lei în 2019, iar cele cu două şi 3 camere se menţin la aceeaşi cotaţie, adică la  35.000 lei respectiv 45.000 lei.

La Însurăţei, apartamentele cu o cameră pleacă de la 21.000 lei şi ajung la 27.000 lei, în funcţie de poziţia blocului, la 2 camere cotaţia este de 35.000 - 40.000 lei, la 3 camere 40.000 - 45.000 lei, iar la 4 camere între 45.000 şi 60.000 lei.

Apartamentele care beneficiază de lucrări interioare deosebite sau care asigură un confort locativ superior vor avea totuşi valori mai mari, stabilite în urma unei evaluări punctuale, realizată de un expert autorizat. La polul opus, apartamentele degradate vor avea o cotaţie mai mică, la fel, stabilită în urma unei expertize punctuale realizate de expert.

Potrivit Codului Fiscal, Camerele notarilor publici îşi actualizează, de obicei o dată pe an, expertizele privind valoarea de circulaţie a bunurilor imobile care vor fi comunicate la direcţiile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, precum şi la oficiile de Cadastru. Astfel, la solicitarea Camerei Notarilor Publici, Corpul Experţilor Tehnici din România (CETR) Filiala Brăila a reactualizat preţurile de referinţă pentru imobile ce pot face obiectul unor contracte de vânzare-cumpărare. Noile cotaţii au intrat deja în vigoare.

De subliniat că regula noilor evaluări spune că în situaţia în care se înregistrează o tranzacţie imobiliară la un preţ sub limitele prevăzute în noua listă, notarul va informa automat Fiscul cu privire la acel caz.

Vom continua zilele următoare cu prezentarea cotaţiilor pentru casele din municipiu şi judeţ. (Vom reveni)

Lista completă a preţurilor pe cartiere, străzi şi blocuri, în ediţia print a cotidianului “Obiectiv” de astăzi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro