Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Populatia judetului a scazut cu 889 de persoane

Date de ultima ora date publicitatii de specialistii Directiei Regionale de Statistica Braila (DRS) releva faptul ca, in primul semestru al anului, la nivelul judetului - comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut -, a scazut semnificativ natalitatea si a crescut mortalitatea generala, inclusiv mortalitatea infantila, acest lucru avind drept urmare cresterea ingrijoratoare a sporului natural negativ de la -621 la -889 de persoane.
Astfel, in ce priveste natalitatea, in perioada ianuarie - iunie 2006, numarul bebelusilor nascuti vii la Braila a fost de 1.422, cu 202 mai putini decit in aceeasi perioada a anului trecut. Concomitent, au trecut "la cele vesnice" nu mai putin de 2.311 braileni - fata de 2.245 in anul 2005 -, afara de 22 de copilasi cu virste sub un an. Ocupam, astfel, un loc fruntas in ce priveste rata mortalitatii infantile, aceasta urcind in acest an de la 11,1 la 15,5%, depasind cu un procent rata mortalitatii infantile inregistrate la nivel national.
Fata de primul semestru al anului trecut, anul acesta numarul casatoriilor a ramas aproape constant (631 fata de 626 in 2005). Celor 631 de casatorii incheiate in perioada ianuarie - iunie 2006 la nivelul judetului Braila, le corespund, insa, nu mai putin de 438 de divorturi. Acest lucru releva, inca o data, declinul familiei brailene. Principalele cauze ale divorturilor ramin: violenta domestica (verbala si fizica), lipsurile de orice fel, nepotrivirea de caracter, lipsa comunicarii, lipsa afectiunii. Divorturile sint mai frecvente in primii cinci ani de casnicie si la cuplurile la care unul din soti este plecat "la munca" in Spania sau in Italia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii