Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: UDMR nu va vota legea votului prin corespondenţă, anunţă Mate Andras

Liderul de grup al deputaţilor UDMR, Mate Andras a afirmat că parlamentarii Uniunii nu vor vota pentru legea votului prin corespondenţă, deoarece nu oferă suficiente garanţii privind corectitudinea acestui sistem.

"Sută la sută că nu vom vota legea privind votul prin corespondenţă", a declarat, luni, deputatul Mate Andras. În aceste condiţii, Mate a apreciat că proiectul de lege nu are şanse să fie adoptat prin voturile celorlalţi membri ai coaliţiei de guvernământ. "Nu va trece pentru că nu are cum să treacă. Nu sunt voturi destule. Eu vă pun o întrebare retoric: când s-a adoptat ultima dată o lege organică în care a fost Coaliţia prezentă sută la sută?", s-a întrebat liderul deputaţilor UDMR.

Mate susţine că, din punct de vedere tehnic, legea nu poate fi aplicată fără a produce distorsiuni ale corectitudinii scrutinului. "De unde ştiu eu cum votează soţul şi soţia? Se ştie că într-adevăr acea persoană votează sau votează altcineva? De unde ştiu că a votat sau nu, pentru că, deja, Biroul Electoral Central va valida rezultatele. Şi până controlez cine a votat şi câte persoane, vom ajunge că vom avea câteva sute de mii de voturi în plus şi nu ştim de la cine au venit", a prezentat Mate câteva din obiecţiile pe care UDMR le are faţă de legea promovată de MAE.
Categorie articol: 

Comentarii