Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Preda, despre Năstase: A dat publicităţii documentul FMI cu neîndemânarea unui gazetar de provincie

Europarlamentarul PDL Cristian Preda ironizează pe blog felul în care Adrian Năstase a dat publicităţii "pretinsul document" FMI, susţinând că fostul premier a dovedit "neîndemânarea unui gazetar de provincie".

"Își găsește cu greu locul. O zi e la Parchet, a doua zi - la televizor, a treia - la partid, apoi iar la Parchet și tot așa. Ezită între postura de fost premier și, respectiv, cea de strateg din umbră al fostului său discipol, care îi este acum șef. Vrea respectul tuturor pentru binele făcut țării, dar și ascultarea partizanilor, care l-ar putea readuce într-o zi cu adevărat în prim-plan. Acum câteva zile, a anunțat că deține un document secret, care a angajat guvernul în relația cu FMI.Ca și când cel știut de toată lumea n-ar fi suficient", scrie Preda.

"Astăzi, a dat publicității pretinsul document, cu neîndemânarea unui gazetar de provincie care se mândrește că face investigație, tipărind, de fapt, pur și simplu acte care i-au fost "plasate" de alții, sus-puși. Dezvăluirea nu e dezvăluire, ci doar manipulare a ignoranței sau a fricii. Nu-i mai scriu numele, pentru că îl ghicește oricine", adaugă democrat-liberalul.

Liderul PSD Adrian Năstase a publicat pe blog documentul "secret" al FMI din cauza căruia a fost criticat de Băsescu, preşedintele spunând luni seară despre insinuările fostului premier că sunt o propagandă de tip "bolşevic".

Năstase spune că "documentul a fost trimis guvernului român pentru ca guvernul român să şi-l însuşească şi să-l trimita apoi, oficial, la Washington" şi că a suferit unele modificari în urma negocierilor din ultimile zile.

"Judecaţi singuri afirmaţiile lui Băsescu. Veţi spune: <Cum poţi să ai încredere într-un contrabandist, obişnuit să mintă şi să înşele, ajuns în fruntea ţării?> Nu vreau să mă pronunţ", comentează social-democratul pe blog.

Documentul făcut public de Năstase pare a fi ataşamentul unui mail trimis de Jeffrey Franks pe 3 mai mai multor oficiali români de la BNR şi de la Ministerul de Finanţe. Acesta seamănă cu un draft de scrisoare al cărei destinatar este şeful FMI, Dominique Strauss Kahn, şi care ar putea fi expediat de autorităţile române.
Categorie articol: 

Comentarii