Mergi la conţinutul principal

POLITIC: Patriciu: Îmi pare rău că nu există o mişcare politică cu viziune adevărat liberală despre România

Dinu Patriciu şi-a exprimat regretul că nu există o mişcare cu viziune "cu adevărat liberală", precizând însă că ar refuza un eventual post de premier, şi a criticat lipsa de dialog politic în România, referindu-se implicit şi la USL, considerând că liderii au doar argumente care ţin de imagine.

În cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv, Patriciu a precizat că nu ar accepta o eventuală propunere de a prelua conducerea Executivului. În plus, el a răspuns şi speculaţiilor publice potrivit cărora ar intenţiona să contribuie la apariţia unei alte formaţiuni politice.

"Nu e treaba să mă ocup de politică, cred că e treaba multor tineri foarte calificaţi din această ţară, cunosc foarte mulţi astfel de oameni care ar trebui să încerce să creeze pe baza unei viziuni coerente o mişcare politică care să schimbe cursul luptei politice necghioabe din acest moment", a spus Patriciu, negând că ar intenţiona să-şi "facă" un partid nou.

"Un nou partid nou se poate naşte din înnoirea unuia vechi, iar PNL ar avea, ca doctrină, cele mai multe şanse să se înnoiască. Astăzi, nu cred că ceea ce citesc a fi intenţiile politice ale unui mariaj între o aripă a FSN-ului şi PNL este soluţia care poate scoate România din impas. Nu înseamnă că nu am aceeaşi prietenie faţă de oamenii cu care, cu mulţi ani în urmă, vreo două decenii în urmă, încercam să schimb ceva din mentalitate", a afirmat omul de afaceri liberal.

Cât priveşte o eventuală apropiere a sa de PDL, Dinu Patriciu a spus că nu este un "habotnic care vede viaţa în alb-negru". "Atunci când cineva are o idee care măcar ca intenţie este bună, cu siguranţă o susţin. Codul Muncii l-am susţinut. A te asocia cu sindicatele ca să critici Codul Muncii în varianta propusă de un Guvern bicisnic, dar făcuse şi el o treabă bună, era o trăsnaie. Întotdeauna când voi vedea lucruri care corespund cu propriile mele credinţe le voi susţine, indiferent din partea cui vor veni", a menţionat Patriciu.

"Mie îmi pare rău că nu există o mişcare politică care să aibă o viziune cu adevărat liberală despre România şi despre ce trebuie făcut astăzi", a mai adăugat omul de afaceri, manifestându-şi speranţa că PNL "poate se schimbă, poate se înnoieşte".

În opinia lui Dinu Patriciu, în politica românească "nu există niciun fel de comunicare, nici măcar între parteneri, fiecare o susţine pe-a lui". "Toţi au argumente legate doar de imagine, de imaginea pe care cred ei că o are publicul despre dumnealor. De aici începe dezastrul, toţi fug după imagine şi nu discută problemele reale", a criticat el.

Crin Antonescu i-a dat de mai multe ori replica lui Dinu Patriciu, care în ultima vreme are o abordare critică faţă de PNL. Ultima oară, preşedintele PNL Crin Antonescu a susţinut că, în locul lui Dinu Patriciu, ar pleca din partid în condiţiile nemulţumirilor şi criticilor pe care omul de afaceri le aduce liberalilor, precizând însă că nici nu aşteaptă, nici nu-şi doreşte acest gest. În urmă cu câteva săptămâni, Antonescu îi transmitea lui Patriciu că poate ar face mai bine să sprijine înfiinţarea unei alte formaţiuni. Patriciu tocmai scrisese un editorial în care vorbea despre tarele partidelor şi critica PNL pentru alianţa cu PSD, sugerând că o nouă formaţiune trebuie să apară. Antonescu i-a mai imputat lui Patriciu că a devenit apropiat de Cotroceni. "Nu mai e mogul, nu mai e rău, nu mai e petrolist şi este şi simbolul oficial, decretat de la Cotroceni, prin domnul Lăzăroiu, al liberalismului şi stâlpul PNL", a comentat ironic Antonescu. El a sugerat chiar că Patriciu ar fi fost "iertat" de datoriile pe care le-a lăsat la Rompetrol datorită unei atitudini mai binevoitoare faţă de actuala putere. "Ce să vorbim de contradicţiile dlui Băsescu, care la sfârşitul anului trecut deplângea şi găsea cumva - în mod demagogic, evident - ca una dintre cauzele incapacităţii bugetului României de a acoperi nevoile, faptul că nu şi-a plătit Rompetrol datoriile şi că sunt 600 de milioane de euro care nu vin. Ce s-a întâmplat cu datoriile Rompetrol între timp? Le-a reeşalonat dl Băsescu şi Guvernul său şi le-au pus la secret? Da sau nu? Poate e o întrebare!", a spus Antonescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro