Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Oltean: Legea privind MAI nu a întrunit numărul de voturi şi, potrivit Constituţiei, e respinsă

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean (PDL), consideră că legea privind disponibilizările din MAI este respinsă, întrucât nu a întrunit numărul necesar de voturi.

"Legea nu a întrunit numărul de voturi necesar şi, potrivit Constituţiei, este respinsă", a spus Oltean.

Un punct de vedere similar a exprimat şi liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader. El a afirmat că legea este respinsă deoarece nu a reuşit să adune numărul de voturi pentru adoptarea unei legi organice. "Dacă o lege nu întruneşte numărul de voturi înseamnă că nu este admisă. Sau că este respinsă, cum vreţi s-o luaţi, deci nu poate fi aplicată. Guvernul va găsi altă soluţie", a spus Toader.

Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a afirmat că proiectul de lege privind disponibilizările din MAI nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru o lege organică, astfel încât va fi reluat pe articole, iar Ioan Oltean s-a exprimat greşit anunţând respingerea.

Deputaţii nu au reuşit, marţi, să adopte proiectul care vizează disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor, care a întrunit doar 150 voturi favorabile, în loc de 167 voturi cât erau necesare pentru legi organice. Actul normativ presupune disponibilizări ale personalului estimate la 8.500-10.000 de angajaţi.
Categorie articol: 

Comentarii