Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

POLITIC: Boc critică lipsa de decizie a CJ Iaşi privind aprobarea unui proiect de modernizare a aeroportului

Premierul Emil Boc a criticat, duminică, lipsa de decizie a Consiliului Judeţean Iaşi privind aprobarea unei variante de proiect pentru modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi, transmite corespondentul NewsIn.

Boc a subliniat că trebuie luată o hotărâre la nivelul judeţului pentru ca Executivul să aibă cu cine conlucra.

"Guvernul şi-a făcut datoria şi a făcut schimburile de terenuri necesare. Văd, însă, că, din nefericire, se bate pasul pe loc. (...) Dacă autorităţile locale nu vor fi în stare să o facă, vom discuta la Bucureşti preluarea aeroportului", a declarat Boc.

Premierul a subliniat că luarea unei decizii în acest sens este importantă pentru că, atunci când se decide o nouă investiţie în oraş, aeroportul este o componentă importantă.

"Dacă veţi rămâne în filozofii şi orgolii, veţi pierde o grămadă de investiţii", le-a transmis Boc autorităţilor ieşene.

Premierul Emil Boc a inspectat, duminică, stadiul lucrărilor la varianta de trafic greu a şoselei ocolitoare a Iaşiului, 14 km urmând să fie finalizaţi până în mai 2012, potrivit constructorului. În prezent, a fost dat în folosinţă un tronson de aproape 6 kilometri. Valoarea proiectului finanţat de Guvern este de 204 milioane de lei, din care peste 21 de milioane lei trebuie alocaţi de la bugetul de stat în cursul anului viitor. Emil Boc a precizat că finalizarea proiectului este importantă, în contextul scoaterii traficului greu din oraşul Iaşi. El şi-a exprimat optimismul că lucrarea ar putea fi finalizată înainte de luna mai.

Preşedintele PDL, Emil Boc, va participa duminică şi la şedinţa filialei ieşene a partidului, în cadrul căreia va fi desemnat un nou preşedinte al organizaţiei judeţene.
Categorie articol: 

Comentarii