Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Policlinica din Hipodrom da in continuare batai de cap autoritatilor

Municipalitatea intimpina inca greutati in elaborarea listei complete cu spatiile cu destinatia de cabinete medicale ce vor fi scoase la vinzare. Asa cum ne-a explicat viceprimarul Daniela Vasioiu, problema cea mai mare este legata tot de spatiile aflate in policlinica din cartierul Hipodrom, care au mai creat dispute si in trecut. De data aceasta insa este vorba de spatiile care pina acum au avut o alta destinatie decit cea de cabinete, in numar destul de mare in policlinica, si care ar putea fi folosite totusi in acest scop: "Atunci cind vorbim de spatii cu destinatia de cabinete medicale vorbim de doua liste. Una intocmita de Directia Serviciilor Publice (DSP) cu spatiile aflate in administrarea DSP si concesionate de aceasta directie in numele CLM si o alta lista cu cele aflate in policlinica din Hipodrom si de care s-a ocupat, in numele CLM, Spitalul Judetean. Problema e ca lista cu cele din policlinica nu a fost completata atunci cind ele au fost concesionate, iar acum ne-am trezit ca ar mai exista vreo 30 de spatii in acea cladire, care ar putea fi folosite tot in acest scop. Unele sint mai mici, altele mai mari, dar daca se va face o recompartimentare, ar iesi ceva foarte bun pentru locuitorii din zona. O parte din acele spatii au fost magazii sau depozite, altele au fost folosite de catre Ministerul de Interne, care apoi le-a eliberat... s-a facut loc acolo".
Vasioiu a mai explicat ca in urma sedintei comisiei desemnate pentru stabilirea spatiilor cu destinatia de cabinete ce vor fi scoase la vinzare, ce a avut loc ieri, s-a decis sa se solicite Autoritatii de Sanatate Publica ca, in numele Ministerului Sanatatii, sa stabileasca destinatia acelor spatii si implicit specializarile de care e nevoie in zona: "Am cerut sa ni se puna la dispozitie o lista cu aceste spatii, cu suprafete cu tot, si cu specializarea pe care o recomanda DSP. Noi la sedinta am primit o lista, dar nu ne-a edificat prea mult, ca nu avea suprafetele. Dar ea va fi refacuta".
Daniela Vasioiu a tinut sa mai adauge ca mai exista totusi o problema, legata de marimea spatiilor: "Am fost atentionati de catre seful serviciului Inspectia Sanitara de Stat, dr. Lavinia Craioveanu, ca nu va aviza nici un spatiu care are mai putin de 14 mp. Asa zice legea acum. Dar noi deja am concesionat astfel de spatii, nu multe, citeva. Si acum am solicitat de la minister sa ni se raspunda ce o sa facem cu ele... E incurcata situatia". Viceprimarul Vasiou a mai spus ca medicii au termen pina la data de 30 septembrie sa informeze administratia locala daca doresc sa cumpere spatiile in care profeseaza acum sau doresc sa mentina contractele de concesiune.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii