Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polițiștii rutieri avertizează: "Evitați orice călătorie dacă nu este absolut necesară!"

* recomandări transmise de Poliția Rutieră pentru circulația pe drumurile publice pe timp de iarnă * "Operatorii de transport care dețin autovehicule cu masa totală mai mare de 3,5 tone au obligația de a monta pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante", se precizează în comunicatul polițiștilor rutieri

 

În condițiile în care, de două zile, județul Brăila și partea de sud a României se află sub atenționare de vreme rea, iar stratul de zăpadă a crescut considerabil, Poliția Rutieră a transmis, ieri, un comunicat referitor la circulația pe timp de iarnă. Recomandările se adresează tuturor participanților la trafic, pentru siguranța circulației pe drumurile publice din județ. Iată și recomandările Poliției Rutiere:

"Informați-vă permanent asupra condițiilor meteorologice și asupra evoluției acestora, transmise de autoritățile centrale și locale, respectiv de mass-media! Evitați orice călătorie dacă nu este absolut necesară! În cazul în care trebuie neapărat să plecați cu mașina, înainte de a porni la drum informați-vă temeinic despre condițiile meteo și starea drumurilor! Folosiți drumurile principale; evitați-le pe cele secundare, considerate scurtături! Folosiți corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât și cel de climatizare și dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic! Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei".

Recomandările Poliției Rutiere îi vizează, de asemenea, pe operatorii de transport care dețin autovehicule de mare tonaj.

"Operatorii de transport care dețin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligația legală de a monta pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele și pe drumurile stabilite! În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie să folosiți frâna de motor. În niciun caz nu trebuie să bruscați comenzile! Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic! Circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor! Păstrați în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță!", precizează polițiștii rutieri.

Informații actualizate despre situația traficului puteți găsi și pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii