Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţia în acţiune, pentru siguranţa întregului judeţ

•poliţiştii brăileni au acţionat intens, timp de două zile, pentru prevenirea accidentelor rutiere, a faptelor antisociale, dar şi a absenteismului şcolar • au fost verificate pieţele, barurile, şcolile şi discotecile, iar în trafic, agenţii de la Rutieră au oprit mai multe maşini pentru control • au fost date 45 de amenzi şi întocmite alte câteva dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

 

Mare acţiune preventivă a poliţiştilor brăileni, în weekend. Sprijiniţi de jandarmi, au luat la verificat pieţele, şcolile, discotecile şi barurile din municipiu şi judeţ, cu scopul de a preveni evenimentele nedorite. Nici paznicii nu au fost săriţi de acţiunea de amploare a oamenilor legii.

“Pe timpul activităţilor, au fost verificate 30 unităţi de învăţământ şi societăţi comerciale, legitimate 160 de persoane, controlaţi 13 paznici şi oprite în traffic 111 autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 20 de şoferi”, menţionează Poliţia Brăila într-un comunicat de presă. Au fost aplicate 45 de amenzi în valoare totală de peste 15.000 lei. Dintre acestea, 23 au fost date şoferilor care au încălcat regulile de circulaţie, 21 la Legea 61/1991 pentru fapte antisociale şi una la un alt act normativ.

Vineri, poliţiştii din cadrul Biroului Proximitate au acţionat pe raza municipiului, în special în zona şcolilor, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar sau, în limbajul adolescenţilor, depistarea chiulangiilor. “Cu această ocazie, au fost purtate discuţii cu factorii de conducere ai unităţilor de învăţământ pentru identificarea elevilor problemă, în cauză, 10 elevi fiind consiliaţi”, potrivit comunicatului.

Iată câteva exemple concrete din cadrul acţiunii din weekend. Vineri seară, un bărbat de 51 ani, din Gulianca, s-a răsturnat cu tractorul cu care aplica pesticide pe DJ 202A, ieşind din decor. Acesta a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale, în timp ce poliţiştii au rămas la faţa locului pentru cercetare. Astfel, agenţii au descoperit că numărul de înmatriculare nu era real: “niciun vehicul nu figurează cu acest număr”, au notat aceştia. Mai mult, echipamentul tractat de aplicare a pesticidelor nu prezenta niciun număr de înregistrare sau înmatriculare. În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă, punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.

Sâmbătă, la ivirea zorilor, poliţiştii de la Municipiu au avut primul “client”: un minor de 17 ani ce conducea nestingherit maşina pe strada Goleşti, nepăsându-i că nu are permis auto pentru nicio categorie de vehicule. Aşa că agenţii l-au “liniştit” cu un dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permi, iar cercetările continuă.

Poliţiştii Oraşului Ianca au “ochit” în trafic un şofer băut. Este vorba despre un bărbat de 45 ani, din Mircea Vodă, care circula pe DN 2B. Tras pe dreapta şi pus să sufle în aparatul etilotest, oamenii legii au descoperit că acesta avea o îmbibaţie alcoolică de 0,84 mg/l. Şoferul a fost dus la spital pentru recoltarea unor probe de sânge, care vor arăta cu exactitate alcoolemia. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot agenţii din Ianca l-au oprit în trafic de un tânăr de 23 ani, din Surdila Greci, în timp ce se deplasa pe DN 2B. După verificare, aceştia au constatat că valabilitatea numerelor provizorii ale maşinii era expirată. Astfel, a fost întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Un alt conducător auto a fost depistat, pe Şoseaua Buzăului, în timp ce se afla la volan, deşi avea permisul suspendat. Şi acest caz s-a încheiat cu un dosar penal.
Categorie articol: 

Comentarii