Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii au tras pe dreapta aproape 160 de maşini

echipajele aflate în acţiune au verificat cum respectă şoferii normele rutiere şi dacă nu cumva au tras o duşcă înainte de a urca la volan

 

“Vânătoarea” de şoferi certaţi cu legea a fost una de amploare, în ziua de 9 februarie, când poliţiştii au oprit din drum aproape 160 de maşini.

Lucrători de ordine publică şi proximitate, împreună cu jandarmi, au desfăşurat acţiuni pe raza municipiului Brăila şi a oraşului Însurăţei, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care încalcă normele rutiere, pentru sancţionarea actelor de comerţ ilegal şi a faptelor care aduc atingere siguranţei publice.

Astfel, au fost legitimate 248 de persoane, dintre care 11 au fost controlate corporal sumar, şi verificate 97 de societăţi comerciale. Au fost oprite în trafic 158 de autovehicule şi testaţi cu aparatul etilotest 25 de şoferi.

În timpul raziei, poliţiştii au constatat şi două infracţiuni, însă în cele mai multe cazuri s-au dat amenzi usturătoare. Numai într-o singură zi, au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.130 lei, dintre care 38 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi 15 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Alte 3 amenzi s-au dat conform legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Categorie articol: 

Comentarii