Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii au spus “Stop” la aproape 150 de şoferi

duminică, echipajele de la rutier au ieşit din nou la atac pe şosele, au aplicat 74 de sancţiuni conducătorilor auto care circulau după bunul plac şi pe 28 i-au testat cu etilotestul

 

Încă un week-end cu razii de amploare pe şosele, aproape 150 de şoferi fiind opriţi pentru control şi jumătate dintre ei amendaţi.

În ziua de 29 ianuarie, poliţişti brăileni au acţionat, împreună cu jandarmi, în municipiul şi judeţul nostru, pentru menţinerea siguranţei publice şi prevenirea producerii accidentelor rutiere. Au fost oprite în trafic 142 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 28 de şoferi.  Pe parcursul acţiunii, au fost verificate şi 39 unităţi economice şi 14 persoane fizice autorizate, fiind legitimate 132 de persoane, din care 16 controlate corporal sumar. Numai într-o singură zi, poliţiştii au constatat 84 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 20.750 lei. Ca de fiecare dată, în top la amenzi au fost şoferii.

Astfel, dintre amenzile aplicate, 74 au fost pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Alte 6 sancţiuni s-au dat la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 4 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 850 lei.
Categorie articol: 

Comentarii