Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţişti în acţiune pe Calea Călăraşilor, în cadrul acţiunii SeatBelt

* ieri, poliţiştii rutieri i-au verificat pe participanţii la trafic cu privire la portul centurii de siguranţă şi folosirea telefonului cu sistem „mâini libere” * acţiunea se desfăşoară la nivel european în aceasta săptămână

 

 

În cursul zilei de vineri, şoferii aflaţi în trafic pe Calea Călăraşilor au avut parte de întâlniri cu poliţiştii, care i-au verificat dacă poartă centura de siguranţă şi dacă folosesc telefonul cu sistem mâini libere. Este vorba despre o acţiune care se defăşoară la nivel european, în această săptămână.

La data de 15 martie, începând cu ora 12.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila au desfăşurat o acţiune ce a vizat reducerea consecinţelor accidentelor rutiere prin sancţionarea abaterilor referitoare la neutilizarea centurilor de siguranţă, respectiv a dispozitivelor de fixare în scaune pentru copii omologate, nefolosirea căştilor de protecţie sau folosirea telefoanelor mobile fără dispozitive de tip „mâini libere”. La acţiunea de vineri a fost prezent şi şeful Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, Doru Stăncună. “În săptămâna 11 - 17 martie, se desfăşoară la nivel european operaţiunea Seatbelt, ceea ce înseamnă că pe întreg teritoriul Europei poliţiştii rutieri vor veghea la resprectarea regimului rutier şi la portul centurii de siguranţă de către toţi participanţii la trafic. De asemenea, urmărim şi folosirea, mai exact nefolosirea telefonului cu sistem mâini libere, de către conducătorii auto”, a declarat Doru Stăncună.

Vineri, între orele 12.00 - 13.00, poliţiştii au aplicat peste 20 sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic depistaţi în neregulă pe Calea Călăraşilor, după cum ne-au comunicat reprezentanţii IPJ Brăila. Controalele pe această linie continuă până pe 17 martie, urmând să se prezinte, la final, o situaţie cu numărul total al sancţiunilor aplicate participanţilor la trafic.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii