Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Planul PSD. Fără Dăncilă

„Întotdeauna am ţinut cont de sondaje. Eu îmi amintesc în 2014 când am făcut campanie pentru dl Ponta. Avea 31%, Klaus Iohannis avea 15%, şi a câştigat Iohannis. Eu cred că, dincolo de sondaje, contează modul în care te organizezi şi câştigi încrederea cetăţenilor. S-ar putea peste două săptămâni să nu stai la fel de bine. De aceea le-am spus colegilor mei cel mai bun sondaj e votul de la alegerile prezidenţiale, pentru că acela este votul ce va hotărî preşedintele României”.

Nu ştiu ce e în mintea Vioricăi Dăncilă. De fapt, nu cred că e mare lucru, iar afirmaţia de mai sus nu vine decât să confirme asta. Să crezi că ai, la aceste alegeri prezidenţiale, şansele pe care le-a avut Klaus Iohannis la alegerile din 2014 este greu de catalogat. Să crezi că, în general, ai şanse să câştigi Preşedinţia României, plecând de la circa 10% şanse în sondaje în prezent, este dificil de încadrat. Nu ştiu cum poate fi catalogată o asemenea afirmaţie.

Fie Dăncilă este complet ruptă de realitate, ceea ce nu ar fi exclus - aşa li se întâmplă incompetenţilor care se trezesc în funcţii mai mari decât pot duce -, fie este împinsă de la spate, sfătuită de oameni „de bine” să se arunce cu capul înainte, pentru a se face de râs şi pentru a pierde, astfel, şefia partidului, fără şanse de revenire. Nişte personaje din umbră o lansează la sacrificiu pe Dăncilă în această bătălie politică, pe care cu siguranţă nu o poate duce, umplându-i capul cu prostii mai mari decât ar putea visa ea însăşi, doar pentru a fi scoasă pe uşa din dos a partidului şi pentru a o compromite iremediabil – ceea ce, de altfel, chiar merită (şi nu ştiu de ce, Victor Ponta nu cred că este total străin de manevra asta).

De altfel, la cum decurg lucrurile în coaliţia de la Putere, sunt toate şansele ca Dăncilă să nu mai apuce nici măcar campania electorală pentru prezidenţiale - singura ei şansă de a rămâne premier până la finele anului fiind lipsa de dorinţă a Opoziţiei în a prelua guvernarea înainte de alegerile pentru Cotroceni. Dăncilă pierde de fapt controlul nu doar asupra guvernării, ci şi în interiorul PSD, dar nici măcar nu-şi dă seama de acest lucru. Şi asta fie pentru că are cineva din spate grijă să o facă să nu vadă cum stau de fapt lucrurile, fie pentru că i s-a urcat atât de mult la cap puterea pe care s-a trezit că o deţine, încât a ajuns la un nivel de aroganţă de unde nu mai vede bine realitatea. Un nivel atât de ridicat de aroganţă şi de autosuficienţă încât atunci când va cădea de acolo îşi va rupe gâtul, din punct de vedere politic. Şi cred că acesta este planul intern de salvare a PSD până la următoarele alegeri generale, un plan pe care Dăncilă nici măcar nu-l intuieşte.
Categorie articol: 

Comentarii