Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierderile la semestru ale "Aker Braila" s-au adincit

Pierderile santierului naval "Aker Braila" au crescut de patru ori in primul semestru, la 28,77 milioane de lei, fata de valoarea raportata in perioada similara din 2007, pe fondul scaderii veniturilor cu 9%, la 166 de milioane de lei si al majorarii cheltuielilor cu 3,6%, la 195 milioane de lei. Afacerile companiei au scazut in primele sase luni din acest an cu circa 30%, de la 166 milioane de lei la 118 milioane de lei, se arata in raportul semestrial al "Aker Braila", remis Bursei.
Pentru primele sase luni, compania a estimat in bugetul de venituri si cheltuieli un profit brut de circa 3,8 milioane de lei. In primul semestru din 2007, pierderile Aker s-au cifrat la 6,47 milioane de lei. Reprezentantii companiei sustin ca situatia patrimoniala a cunoscut fata de inceputul anului o crestere valorica de 35 de milioane de lei, la 526 milioane de lei. Anul trecut, santierul naval a consemnat pierderi de 51,8 milioane de lei, de sapte ori mai mari decit cele raportate in 2006, in timp ce afacerile s-au dublat, la 263,3 milioane de lei in comparatie cu anul precedent.
De precizat este ca reprezentantii conducerii santierului naval au propus actionarilor majorarea capitalului social al firmei cu 96 milioane lei, la 177,3 milioane lei, prin conversia unor creante si prin aport in numerar din partea actionarilor. Operatiunea vizeaza emiterea a 38,4 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei pe titlu. Propunerea de majorarea a capitalului va fi discutata de actionarii firmei la 23 octombrie.
"Aker Braila" este listata pe Piata Rasdaq si are un capital social de 81,36 milioane de lei, aferent unui numar de 32,54 milioane de actiuni. Santierul naval Braila este controlat de compania norvegiana "Aker Yards", care detine 88% din pachetul de actiuni la compania braileana prin intermediul subsidiarei "Aker Brattvaag". "Aker Yards" este cel mai important constructor de nave din Europa, cu 20.000 de angajati si 17 santiere navale, in Finlanda, Franta, Germania, Norvegia, Romania si Ucraina.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii