Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Phenianul ar putea pregati un nou test atomic, afirma serviciile sud-coreene

Serviciile de informatii sud-coreene au anuntat ca au detectat activitati anormale intr-o regiune accidentata din Coreea de Nord, care sugereaza ca regimul de la Phenian ar putea pregati un nou test nuclear, relateaza agentia sud-coreeana Yonhap, citata de AFP.
Kim Seung-gyu, reprezentant al serviciilor de informatii sud-coreene (NIS), a declarat, in cursul unei audieri parlamentare, ca in nord-estul Coreei de Nord, la Punggyeri, se desfasoara miscari de vehicule, care implica 30 - 40 de persoane.
"Incepind de astazi, ora 15.00 (luni, 9.00, ora Romaniei), au loc miscari neobisnuite la Punggyeri, unde apreciasem ca va avea loc primul test", a spus el. "Urmarim indeaproape evolutiile, pentru a afla daca regimul Coreei de Nord se pregateste sa efectueze o serie de teste, asa cum au facut si India si Pakistanul", a adaugat Kim.
El a precizat ca exista "o posibilitate suficient de mare" ca regimul de la Phenian sa recurga si la alte teste, a declarat un deputat, membru al comisiei parlamentare care l-au audiat pe Kim.
Miscarile de vehicule si descarcarea unor cabluri, observate prin satelit in septembrie in zona Punggyeri, au declansat primele speculatii privind iminenta unui test nuclear nord-coreean. Testul de luni a avut loc la circa 30 de kilometri de Punggyeri, la Hwadaeri, conform primelor informatii anuntate de autoritatile sud-coreene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii