Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Petrom" a scumpit benzina si motorina

Compania "Petrom" a anuntat prima modificare din acest an a preturilor practicate in statiile proprii de comercializare a carburantilor. Dupa ieftiniri repetate practicate la finele anului trecut, compania a anuntat prima scumpire aplicata atit in cazul benzinelor, cit si al motorinelor. Concret, de astazi, benzinele "Petrom" pot fi achizitionate in medie cu 500 lei vechi (0,05 lei RON) mai mult decit preturile afisate pina ieri in statii. Astfel, un litru de benzina Eco Premium costa acum 3,33 RON (33.300 lei vechi), comparativ cu 3,28 RON (32.800 lei vechi), cit era pina acum, aceeasi modificare fiind operata si in cazul benzinei Top Premium 99^ care este comercializata cu 3,63 RON/l (36.300 lei vechi), fata de 3,58 RON/l (35.800 lei vechi), pina ieri. Cea mai substantiala scumpire a fost anuntata in cazul benzinei Premium fara plumb: 0,06 RON/l (600 lei vechi), acest produs fiind comercializat acum cu 3,31 RON/l (33.100 lei vechi), comparativ cu 3,25 RON/l, vechiul pret. In ceea ce priveste motorinele, compania a anuntat ca scumpirile practicate sint cu 0,03 RON/l in cazul Super Euro Diesel si 0,04 RON/l pentru Euro Diesel. Astfel, un litru de motorina Super Euro Diesel costa de astazi 3,33 RON/l, iar Euro Diesel 3,27 RON/l.
Singurul produs pentru care "Petrom" nu a anuntat majorare este GPL care se comercializeaza cu 1,81 RON/l (18.100 lei vechi).
Dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al companiei, modificarea preturilor este generata de deprecierea monedei nationale in raport cu euro si USD, fapt ce se reflecta In cresterea valorii In RON a accizelor aplicate la produsele petroliere.
""Petrom" considera ca anuntarea modificarilor preturilor carburantilor este o obligatie fata de clientii sai. Fiind o companie orientata spre client, "Petrom" este transparent In comunicarile sale si ramine, de altfel, singurul operator din domeniu care anunta modificarile preturilor", se arata in comunicatul de presa al companiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii