Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Petrom ieftineste un pic benzina si motorina

Petrom va reduce, astazi, cu patru bani pe litru pretul benzinei si cu sapte bani pe cel al motorinei, potrivit companiei petroliere.
Petrom a mai ieftinit, saptamina trecuta, preturile benzinei si motorinei, cu patru bani pe litru.
In urma modificarii preturilor, de luni, benzina ECO Premium 95 va costa 3,89 lei pe litru, iar sortimentele Premium fara plumb si Top Premium fara plumb vor fi comercializate la preturi de 3,86 lei, respectiv 4,19 lei pe litru.
Benzina OMV Carrera 95 va putea fi achizitionata pentru 3,96 lei pe litru si sortimentul cu cifra octanica 100 va costa 4,59 lei.
Pretul motorinei Top Euro Diesel 4 va scadea la 4,24 lei pe litru, iar sortimentul OMV Sprint Diesel la 4,29 lei.
Totodata, sortimentul Euro Diesel 4 va costa 4,16 lei pe litru, iar OMV Premium Diesel 4,57 lei.
La inceputul anului, pretul la pompa al motorinei a trecut de cel al benzinei, in principal din cauza majorarii accizei pentru acest tip de carburant si a cotatiilor record inregistrate de petrol pe pietele internationale.
Cotatiile internationale ale barilului de petrol, care influenteaza preturile combustibililor, au crescut cu circa 50% fata de inceputul acestui an si s-au dublat comparativ cu perioada similara din 2007. Pretul petrolului a ajuns la 11 iulie la recordul istoric de peste 147 dolari pe baril si a scazut ulterior cu mai mult de 26 de dolari, vineri fiind cotat la aproximativ 116 dolari, cea mai redusa valoare din ultimele trei luni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii