Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Petrolul a incheiat turul la un pas de zona retrogradarii

Repartizata intr-o serie foarte puternica, Petrolul Ianca si-a propus pentru sezonul competitional 2006-2007 o clasare intre primele cinci echipe ale grupei.
Realitatea avea sa fie insa cu totul alta.
Petrolul a inceput cu stingul campionatul, fiind infrinta in etapa inaugurala de satelitul Farului. Sub comanda noului antrenor, Adrian Baldovin, care a incercat din mers sa schimbe atit mentalitatea jucatorilor vizavi de performanta, cit si sistemul tactic, formatia petrolista reuseste apoi sa cistige doua meciuri consecutiv, 2-1 pe teren propriu cu Dodu si 1-0 in deplasarea de la Oil Constanta si totul parea ca va reintra pe fagasul dorit.
Din etapa a treia, disputata pe data de 28 august, cind Rosu a marcat golul de trei puncte de la Constanta, formatia petrolista nu a mai cunoscut gustul succesului pina in runda a 17-a, de altfel ultima a turului, in care s-a impus cu 3-1 in fata echipei Aurora Mangalia si tot Rosu a fost cel care a deschis scorul. Bandarica a ratat un penalty, dar tot el a marcat pentru 2-1, iar Costel Rosu a inchis tabela la capatul unui meci in care a fost cel mai bun jucator de pe teren si astfel Petrolul a iesit din zona retrogradarii.
In turul campionatului echipa petrolista a avut pe banca tehnica doi antrenori principali. A inceput campionatul cu Adrian Baldovin, dar dupa citeva etape acesta a plecat ca secund al lui Iuga la CF Braila si locul sau a fost preluat de Iacob Carst.

Pasa neagra a durat 13 etape

Dupa victoria de la Oil Terminal, Petrolul a incasat doua infringeri usturatoare, de la Rocar, pe teren propriu si in deplasarea de la Inter-Gaz.
Au urmat doua meciuri consecutive pe teren propriu, din care s-au ales cu un singur punct, cel obtinut in urma remizei cu UFC Chitila. In cel de-al doilea joc, desi a deschis scorul prin Bandarica, a pierdut cu 1-2 disputa cu Callatis. Surprinzator, in etapa a opta, Petrolul a avut o evolutie foarte buna si a remizat, 0-0, pe terenul Portului Constanta insa dupa aceea a cedat punctele cistigate pe teren propriu Unirii Slobozia, la capatul unui meci in care abia a reusit sa egaleze, la unu, prin Moldoveanu.
Cu doi oameni mai putin, deoarece Stanciulescu si Zainea au fost eliminati, petrolistii pierd la limita disputa de la Bucuresti cu una dintre cele mai slabe echipe ale seriei, Politehnica Timisoara.
In continuare rezultatele au fost la fel de contradictorii si surprinzatoare, daca tinem cont de faptul ca a pierdut la Phoenix Ulmu, lanterna seriei a doua.
Ajutata pe tot parcursul turului de rezultatele indirecte, Petrolul s-a impus in ultima runda si a reusit sa iasa din pasa neagra, in care a stat 13 etape si sa urce deasupra liniei care demarcheaza zona nisipurilor miscatoare.
Firesc, dupa rezultatele obtinute in tur, gruparea petrolista si-a schimbat obiectivul, urmind ca in retur sa se lupte pentru evitarea retrogradarii, asta in cazul in care nu se va desfiinta din cauza lipsei fondurilor financiare.

Berceanu si Rosu sint golgeterii echipei

In turul campionatului formatia petrolista a marcat 15 goluri, cei mai prolofici jucatori fiind Marian Berceanu si Costel Rosu, ambii cu cite cinci goluri. Patru reusite si-a trecut in cont Bandarica si una Moldoveanu.
Trecut peste "cota" de 30 de ani, virful de atac al Petrolului, Berceanu, a reusit sa marcheze cele doua goluri din runda a doua, cind Petrolul s-a impus pe teren propriu in fata echipei bucurestene Dodu dar se poate mindri si cu cel mai rapid gol marcat de catre petrolisti si poate chiar cel mai rapid gol al turului. Atacantul petrolist a reusit sa deschida scorul in partida de pe teren propriu cu Dinamo II in secunda a 30-a insa formatia sa a pierdut apoi meciul cu 1-3. La rindul sau, desi a evoluat mai mult pe banda dreapta, Costel Rosu a marcat golul prin care Petrolul a reusit sa termine la egalitate meciul de pe teren propriu cu Dunarea Calarasi, fiind apoi artizanul succesului din ultima etapa a turului cind a inscris de doua ori si a scos si un penalty.
O evolutie constant buna, privind aportul la faza de atac a avut-o si Bandarica, ocupantul locului al treilea in clasamentul celor mai buni marcatori petrolisti, drept pentru care, alaturi de Berceanu si Rosu au intrat in vizorul lui Ionel Iuga si, din retur vor evolua pentru echipa fanion a orasului Braila.

Rezultatele inregistrate de Petrolul in sezonul de toamna:
Farul II Constanta - Petrolul 2-1
Petrolul - Dodu Bucuresti 2-1
Oil Terminal Constanta - Petrolul 0-1
Petrolul - Rocar 1-4
Inter-Gaz Bucuresti - Petrolul 6-0
Petrolul UFC Chitila 0-0
Petrolul - Callatis Mangalia 1-2
Portul Constanta - Petrolul 0-0
Petrolul - Unirea Slobozia 1-1
Politehnica Timisoara - Petrolul 2-1
Petrolul - Dunarea Calarasi 1-1
Steaua II Bucuresti - Petrolul 1-1
Petrolul - Dinamo II Bucuresti 1-3
CS Ovidiu - Petrolul 1-0
Petrolul AS - Viitorul Insuratei 1-2
Phoenix Ulmu - Petrolul 1-0
Petrolul - Aurora Mangalia 3-1
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii