Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 60% din joburi au ramas neocupate la bursa pentru absolventi

Sala Polivalenta Danubius a gazduit, ieri, "Bursa locurilor de munca pentru absolventi". Actiunea organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a prins prea putin in rindul tinerilor braileni. Astfel, pentru cele 527 posturi vacante au fost circa 300 solicitanti, dintre care aproximativ 200 au fost selectati in vederea incadrarii.
Aproximativ 59% dintre locurile de munca oferite au fost pentru muncitori calificati, in timp ce pentru studii medii oferta a fost de 13 procente din total oferte, pentru studii superioare 7%, iar pentru necalificati 21%. De mentionat ca in cadrul parteneriatului dintre AJOFM si Inspectoratul Scolar Judetean, la actiunea de ieri au fost prezenti elevi din anii terminali de la Grupul Scolar Panait Istrati, GS Edmond Nicolau sau GS Gh. K. Constantinescu. Tinerii au participat la una dintre masurile active privind metodele si tehnicile de cautare a unui loc de munca, au primit un model de CV precum si materiale informative privind serviciile oferite de agentie de care pot beneficia dupa absolvire. De asemenea, la bursa au fost prezente si persoane aflate in detentie in cadrul Penitenciarului Braila, care sint incluse in proiectul "Sprijin pentru integrarea profesionala a romilor care parasesc penitenciarele din judetele Braila si Galati", derulat de Centrul Roman pentru Educatie si Dezvoltare Umana in colaborare cu Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti, Penitenciarul Braila si Penitenciarul Galati.
"Avind in vedere ca oferta de locuri de munca a fost de aproximativ 4 ori mai mare decit numarul persoanelor selectate in vederea incadrarii, AJOFM Braila va intreprinde, in perioada imediata, urmatoarele actiuni: toate locurile de munca vacante din bursa, ce nu pot fi ocupate, vor face obiectul activitatii curente de mediere pentru toate persoanele aflate in cautarea unui loc de munca din evidenta agentiei. In acelasi timp, in vizitele de lucru periodice pe care salariatii agentiei le realizeaza in mediul rural, cit si in comunitatile de romi, vor fi invitati sa participe si reprezentanti ai angajatorilor care au comunicate locuri de munca vacante, ce nu au putut fi ocupate", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii