Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 10.000 de brăileni au trecut pe la moaştele Sfântului Nicolae

• bolnavii de la Spitalul de Recuperare şi Boli Cronice “Sf. Nectarie” (Veneţia Medical) au primit Sfânta Împărtăşanie de la Înaltpreasfinţitul Părinte Casian • totodată, 20 elevi care au obţinut rezultate deosebite la concursurile şcolare au primit diploma eparhială “Tinereţe şi credinţă”, premii în bani şi cărţi • alţi 300 de copii au primit daruri din partea parohiei “Sf. Nicolae” din Brăila

 

Mii de brăileni au cerut ajutor Sfântului Ierarh Nicolae şi Sfântului Nectarie Taumaturgul, cu prilejul sărbătorii Ocrotitorului spiritual al Brăilei, şi sute de copii au primit daruri de la enoriaşii parohiei de pe Ana Aslan. Oraşul a devenit, preţ de o zi, centrul spiritual al credincioşilor de la Dunărea de Jos. Acest lucru se întâmplă doar de două ori pe an: de Sfântul Nicolae şi la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, în prima săptămână de după Paşti. Anul acesta, peste 10.000 de credincioşi s-au rugat la moaştele celor doi sfinţi ierarhi care au poposit la Brăila, implorând ajutor de la Dumnezeu, sănătate pentru cei bolnavi şi cuvenita “pâine cea de toate zilele”.

 

300 de copii au primit daruri de la “Sf. Nicolae”

 

Potrivit părintelui Rareş Bucur, de la Centrul Eparhial, în dimineaţa zilei de Sf. Nicolae, când brăilenii se rugau la catedrala “Sf. Nicolae”, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a vizitat Spitalul de Recuperare şi Boli Cronice “Sfântul Nectarie” (Veneţia Medical) şi le-a oferit Sfânta Împărtăşanie bolnavilor aflaţi în Secţia de Îngrijiri Paleative a instituţiei. Din luna octombrie, pacienţii, însoţitorii acestora şi personalul medical de la Veneţia Medical beneficiază de asistenţă duhovnicească permanentă, în unitatea medicală fiind amenajată o capelă pusă sub ocrotirea Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul.

În continuare, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în catedrala “Sf. Nicolae”, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor veniţi la slujbă. Corul Seminarului Teologic “Sf. Apostol Andrei” Galaţi a susţinut un concert de colinde. Totodată, în cuvântul de învăţătură rostit, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viaţa şi minunile săvărşite de Sf. Ierarh Nicolae - model de blândeţe şi de iubire faţă de aproapele. 

“După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos a premiat 20 tineri care au obţinut rezultate deosebite la concursurile şcolare. Tinerii au primit diploma eparhială “Tinereţe şi credinţă”, premii substanţiale în bani şi cărţi de zidire sufletească, apărute în Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Şi ceilalţi copii prezenţi la slujbă au primit daruri de la Moş Nicolae, parohia pregătind în acest scop 300 de pachete cu alimente, dulciuri şi alte daruri de suflet”, ne-a precizat părintele Rareş Bucur.

Peste 10.000 de credincioşi au fost “călători pe calea sfinţilor” în cele trei zile de pelerinaj, aceştia având posibilitatea să se închine moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul (“Vindecătorul”) din Eghina, aşezate pe baldachinul amenajat în faţa bisericii “Sf. Nicolae”. Manifestările organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în contextul sărbătoririi Ocrotitorului spiritual al Brăilei s-au încheiat la Catedrala “Naşterea Domnului” din Bariera Călăraşilor, cu inaugurarea unui Centru pentru tineret dotat cu cele necesare pentru petrecerea timpului liber şi cu o bibliotecă.
Categorie articol: 

Comentarii