Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 1.000 de brăileni cer urgentarea începerii lucrărilor la pistele velo

• George Sinca, iniţiatorul petiţiei, a depus deja semnăturile la Primăria Brăila • acesta a ataşat şi o adresă prin care îi cere primarului Marian Dragomir, printre altele, lămuriri legate de studiul de fezabilitate pentru infrastructura velo a municipiului şi stadiul actual al lucrărilor • “sper ca gestul meu să fie luat drept exemplu de «uite că se poate»“, a scris brăileanul pe pagina sa de Facebook

 

“Petiţia pentru începerea lucrărilor la pistele velo propuse în Planul de Mobilitate Urbană - etapa I,2017 de Primăria Brăila” a adunat peste 1.000 de susţinători. Brăileanul George Sinca, iniţiatorul petiţiei, a mers miercuri, 12 iulie, la sediul Primăriei şi a depus semnăturile strânse. Acesta a ataşat şi o scrisoare deschisă în care îi cere primarului Marian Dragomir, în scris, o serie de lămuriri legate de stadiul lucrărilor la infrastructura velo a municipiului, dar şi ca urmare a

declaraţiilor făcute de edilul-şef în materialul “Brăilenii vor mai multe piste pentru biciclişti” apărut în cotidianul nostru, pe data de 4 iulie.

“Domnul primar a făcut nişte afirmaţii în articolul apărut în ziarul dumneavostră, iar eu am cerut nişte lămuriri suplimentare în adresa pe care am depus-o la Primărie. Ea este deja publică în mediul online. Este foarte detaliată, are cinci puncte principale. Primul punct se referă la studiul de fezabilitate pentru infrastructura velo a municipiului Brăila la care nu am primit nici până acum răspuns clar. Domnul primar a spus că sunt în stadiul final la Str. Grigore Alexandrescu dar nu s-a început nimic. Am fost recent acolo şi nu e nimic. De aceea am făcut această adresă. Pentru că semnatarii petiţiei susţin nu numai începerea lucrărilor la infrastructura velo ci şi toate acele întrebări pe care noi le-am pus pentru că problema a devenit vagă. Nu se ştie unde au început acele lucrări, unde sunt pe site, evoluţia lucrărilor, nu există studiu de fezabilitate pe site, data când se va finaliza prima etapă sau ce procent din lucrări se va finaliza până la sfârşitul anului acesta. Întrebări pertinente la care am primit răspunsuri vagi şi un pic irelevante. De aceea am făcut în scris”, ne-a spus George Sinca.

Un alt aspect abordat de Sinca în adresa depusă la Primărie se referă la coridorul EuroVelo 6 care pătrunde în municipiul Brăila prin strada Vadul Ghecetului. După modelul oraşelor aflate de-a lungul acestui coridor, Sinca consideră că ar trebui montate la începutul străzii indicatoare rutiere de tip “Biciclişti”, “Restaurant”, “Hotel” sau “Motel”, precum şi indicatoare turistice. Întreaga scrisoare o puteţi citi AICI.

Brăileanul spune că va continua acest demers până când va primi răspuns la toate întrebările şi, bineînţeles, până atunci când va vedea în oraş pistele pentru biciclete, aşa cum sunt prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Brăila. De altfel, Sinca susţine că lipsa pistelor velo este o problemă nu doar pentru locuitorii din municipiu Brăila, ci şi pentru cei din mediul rural, acolo unde bicicleta reprezintă principalul mijloc de deplasare.

“În România, în mediul rural, 80% dintre gospodării au câte o bicicletă pe care o folosesc. Există biciclete dar nu există infrastructură pentru ele. Nici în sate, nici în comune, nici între ele, nici măcar indicatoare pentru atenţie bicilişti. Oamenii aceştia îşi pun siguranţa în pericol zilnic. S-a întâmplat deja o tragedie recent cu trei turişti englezi, unul a murit, doi sunt în stare grevă. Este o carte de vizită foarte urâtă pentru noi în Europa, mai ales că este sezon turistic şi ştirile circulă foarte repede în spaţiul online. Lumea evoluează foarte repede, în curând se vor trimite oameni pe Marte, iar noi ne chinuim în Brăila să facem nişte piste. Este inacceptabil aşa ceva! Deja a devenit o situaţie sub orice critică! Domnul primar sper să ia în considerare şi adresa şi cele 1.000 de semnături depuse până acum şi să nu fie nevoie să mergem mai departe, pentru că aceasta este doar partea amiabilă. Dacă domnul primar nu ia măsuri imediate şi concrete, mă voi adresa autorităţilor competente, precum şi comisarilor europeni. Pentru că lipsa infrastructurii velo a ajuns deja la organizaţia Eurovelo, problema este semnalată pe pagina lor de Facebook, ştiu de asta. Deci, de la Brăila până la Bruxelles se ştiu de lucrurile acestea. Vom face acest lucru până când Primăria ne va lua în serios şi va răspunde concret, relevant şi simplu la întrebările noastre. Asta e tot ce vreau, bineînţeles, cu finalitatea de a vedea pistele făcute”, a adăugat sursa citată.

“Petiţia pentru începerea lucrărilor la pistele velo propuse în Planul de Mobilitate Urbană - etapa I, 2017, de Primăria Brăilarămâne deschisă şi poate fi semnată la adresele: https://www.yousign.org/ro/pistevelo sau https://www.yousign.org/ro/pistevelo

“Sper ca gestul meu să fie luat de exemplu «uite că se poate» şi să fi motivat şi pe alţii să ceară ce vor în mod constructiv şi chiar mai mult de atât, să îşi urmeze cauza şi dorinţele pentru o viaţă mai bună în Brăila, aşa cum şi eu am fost, la rândul meu, inspirat şi motivat”, a scris George Sinca pe contul personal de Facebook.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii