Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Percheziţii la Brăila pentru destructurarea unui grup infracţionat specializat în trafic de etnobotanice

* zilele trecute, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 6 percheziţii domiciliare în județele Prahova și Brăila * din cercetări a rezultat faptul că, începând cu luna ianuarie 2019, 6 membri ai unei grupării infracționale ar fi distribuit substanțele psihoactive către diferiți consumatori de pe raza celor două județe

 

 

 

Traficanţi de etnobotanice la Brăila. Poliţiştii şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminaitate Organizată şi Terorism (DIICOT) le-au bătut uşă unor indivizi care făceau parte dintr-un grup infracţional specializat în trafic de droguri.

Potrivit informaţiilor transmise de Poliţia Română, la data de 29 iulie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în județele Prahova și Brăila. Persoanele vizitate de ”mascaţi” erau implicate în traficul de substanțe psihoactive („etnobotanice”).

Potrivit anchetatorilor, din cercetări a rezultat faptul că, începând cu luna ianuarie 2019, 6 membri ai unei grupării infracționale ar fi distribuit substanțele psihoactive către diferiți consumatori de pe raza celor două județe. Au fost identificate peste 50 de persoane care s-ar fi aprovizionat cu astfel de substanțe, pentru consum, de la membrii grupării. „În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate aproximativ 330 grame de materie vegetală susceptibilă a reprezenta noi substanțe psihoactive, 2 grame de substanță solidă sub formă de cristal, 2 grindere, substanțe folosite la prepararea de produse psihoactive (acetonă, diverse cantități de ceaiuri de nalbă), ambalaje, bunuri și diferite ustensile folosite pentru traficul și consumul de substanțe psihoactive și 6 telefoane mobile”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române. În cauză au fost audiate 60 de persoane, urmând ca procurorul de caz să dispună măsurile legale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila. În activități au fost angrenați și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești și al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii