Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Patru medalii pentru lotul brăilean la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei

• elevii noştri au urcat pe podium şi în acest an, reuşind să câştige o medalie de aur şi trei de bronz

 

Peste 200 de liceeni talentaţi şi bine pregătiţi din toate judeţele ţării s-au reunit în perioada 18 - 21 mai, în judeţul Prahova, în cadrul unei noi ediţii a Olimpiadei Naţionale de Tehnologia Informaţiei (OTI). Elevii noştri ne-au adus motive de mândrie şi în acest an, reuşind să câştige o medalie de aur şi trei de bronz.

Mihaela Florea, elevă în clasa a X-a la “Murgoci”, pregătită de prof. Paul Pruş, a urcat pe podium pentru al doilea an consecutiv, câştigând premiul II şi medalia de aur. “A fost o experienţă foarte interesantă, am învăţat foarte multe lucruri noi. Au fost aşteptări mai mari fiind la a doua participare şi a fost un pic mai dificil pentru că şi materia a fost mai complexă faţă de anul trecut. M-am simţit foarte bine, m-am bucurat că m-am menţinut pe podium. Mulţumesc domnului profesor părinţilor şi prietenilor. Cu siguranţă voi merge şi la anul”. Mihaela mai are în palmares un premiu I, obţinut la ediţia precedentă a olimpiadei. Recent, ea a participat la Campionatul Microsoft Office Specialist, competiţie ce a reunit cei mai buni 34 de elevi din ţară, unde a înregistrat un rezultat foarte bun.

La prima sa olimpiadă, Raluca Georgiana Popescu, clasa a IX-a, “Murgoci”, îndrumată de prof. Paul Pruş, a obţinut o medalie de bronz. “Participarea la această olimpiadă a fost o experienţă foarte plăcută. Mi-am făcut noi prieteni pasionaţi de această lume a informaticii şi, de ce să nu recunosc, mi-am descoperit o nouă pasiune. Pe viitor îmi doresc să particip şi la alte competiţii în acelaşi domeniu şi împreună cu colegii mei de la «Murgoci» să reuşim să terminăm cu succes proiectele pe care le avem în derulare şi în care ne implicăm. Vreau să îi mulţumesc domnului profesor şi diriginte, precum şi părinţilor pentru toată susţinerea”.

În urma rezultatului obţinut, Călin Robert Vasile, clasa a XI-a, “Murgoci”, coordonat de prof. Paul Pruş, a fost recompensat cu o medalie de bronz, acesta concurând la secţiunea C3#. “A fost o experienţă foarte interesantă, a fost ceva nou şi am simţit că pot să îmi depăşesc propriile bariere, că pot să fac mai mult şi să mă concentrez mai mult. Mă bucur de această reuşită şi mi-ar plăcea să particip şi la anul. Mulţumiri domnului profesor”.

Cea de-a treia medalie de bronz a fost câştigată de Erik Henning Raimar, clasa a XII-a, “Bălcescu”, îndrumat de prof. Florica Mortu.

“Am fost mândru că am participat şi la această olimpiadă. Competiţia a fost foarte strânsă, diferenţele de punctaj între primele locuri fiind foarte mici, dar mă bucur că am reuşit să câştig o medalie. Voi continua să studiez informatica în cadrul Universităţii din Bucureşti. Vreau să îi mulţumesc doamnei profesoare pentru tot sprijinul”.

Prin cele patru medalii obţinute, lotul brăilean a reuşit să depăşească performanţa de anul trecut - o medalie de aur şi una de argint.

Felicitări câştigătorilor!
Categorie articol: 

Comentarii